Tudorel Toader, în faţa unei noi moţiuni. Ce va face PSD-ul?

Nu demult, Tudorel Toader scria pe Facebook, în contextul fricţiunilor cu PSD-ul, că există viaţă şi după ministeriat. Ei bine, ministrul ar putea avea curând ocazia să se bucure de ea...
Tudorel Toader (Ministrul Justiţiei),
Tudorel Toader (Ministrul Justiţiei), (Florin Chirilă/Epoch Times)

UPDATE: Dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, iniţiată de PNL şi USR, a fost amânată pentru miercuri, când vor avea loc şi dezbaterea şi votul.

Potrivit unor surse parlamentare, amânarea ar fi generată de absenţa motivată a mai multor senatori, aflaţi în străinătate, absenţă care ar putea genera o lipsă de cvorum în plenul de luni, dar şi de faptul ca Tudorel Toader nu poate fi prezent luni după-amiază în plenul Senatului, relatează Agerpres.

* * *

Senatul dezbate, luni, moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR împotriva lui Tudorel Toader. Dezbaterile şi votul vor avea loc pe fundalul unor tensionări fără precedent a relaţiilor dintre Liviu Dragnea şi ministrul Justiţiei, liderul PSD exprimându-şi, de altfel, cât se poate de deschis nemulţumirea faţă de activitatea lui Toader, mai exact faţă de faptul că acesta a promis ordonanţe pe care nu le-a dat.

Este vorba de acele OUG-uri pe Codurile Penale şi pe completurile de 5 judecători de la Înalta Curte care, dacă ar fi fost date, i-ar fi permis lui Dragnea să scape şi de dosarul Bombonica şi de condamnarea în dosarul referedumului.

Odată ce Dragnea a dat semnalul, mai multe nume marcante din PSD au sărit să-l atace pe ministru, a cărui "soartă" pare acum că atârnă de un fir de păr. Un fir de păr pe care PSD-ul îl poate tăia oricând şi nu-i deloc exclus să dea semnalul odată cu această moţiune.

Astfel, potrivit informaţiilor Digi24, moţiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader ar primi până şi voturile PSD ca să treacă. Conform informaţiilor sursei citate, vor fi senatori PSD care vot vota moţiunea, astfel încât ea să treacă, în condiţiile în care Opoziţia nu poate întruni numărul de voturi necesar.

Reamintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a pretins vineri, într-o conferinţă de presă la Călăraşi, că nu este interesat de ordonanţele de urgenţă pe Codurile Penale şi pe completurile de la Înalta Curte şi a lansat acuzaţii la adresa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi chiar a premierului Viorica Dăncilă care, reamintim, potrivit presei, ar fi rezistat presiunilor pentru adoptarea controversatelor acte normative.

"În ceea ce priveşte ordonanţele, eu vă spun sincer că în ziua de miercuri m-am amuzat, vedeam aşa un fel de teatru, cam ieftin, îi vedeam pe unii de la Bruxelles care ţipau, urlau şi ne certau că să nu dăm nu ştiu ce ordonanţe, îi vedeam şi pe cei de la Guvern că şi ei ţipau şi strigau cum vă permiteţi să ne spuneţi asta. Dar şi unii şi alţii ştiau că nu se vor da aceste OUG-uri. Şi atunci, pentru cine era acest teatru?", a declarat Dragnea, declanşând apoi acuzaţii dure la adresa lui Tudorel Toader.

"Eu cred că domnul ministru Toader să înţeleagă că nu mai poate continua aşa. Trebuie să înceteze cu această atitudine. Mulţi colegi îmi spun că, de fapt, toată intenţia dumnealui a fost, din ianuarie, să ridice aceste subiecte în dezbatere şi ca să discutăm trei luni de zile nu de ce avem de făcut în România reală, nu în România imaginară şi a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de ugenţă care de fapt nu s-au dat şi despre care nici nu cred că avea intenţia să le dea vreodată.

Deci eu cer Guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuţie nesfârşită. Parlamentul începuse procedura de finalizare a votului pentru codurile penale după verificarea de la CCR, a fost o greşeală a PSD-ului că a crezut în unii care au spus că vor da aceste coduri prin ordonanţe de urgenţă, ca să ajungă la final să meargă din câte am înţeles cu vreo 7-8 articole la Bruxelles într-o mare umilinţă", a mai afirmat Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne