PSD iese la atac: Guvernul Orban a dat ultimul tun - 25 de OUG! Noaptea ca hoţii!

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

PSD-ul condus de Marcel Ciolacu a lansat un atac dur, miercuri, la adresa Guvernului Orban, după o şedinţă maraton ce a avut loc cu o zi în urmă, a durat 9 ore şi s-a finalizat cu adoptarea a nu mai puţin de 25 de Ordonanţe de Urgenţă.

"MARŢI, 4 februarie, #noapteamintii. Guvernul Orban a dat ultimul TUN: 25OUG! Şi-a servit clienţii politici, în detrimentul românilor, prin OUG 'Plăteşti ca să trăieşti!' A legalizat turismul electoral pentru a fura, fără să răspundă, votul românilor. A crescut numărul de parlamentari, ignorând total voinţa românilor", a acuzat PSD pe pagina oficială de Facebook.

O reacţie vehementă a venit, miercuri seară, şi din partea fostului ministru PSD al Muncii Olguţa Vasilescu:

"Circul de stat s-a mutat la Palatul Victoria! Se dă o ordonanţă pe sfertul de oră, fără să fie avizele necesare, lucrată pe genunchi de angajaţii ministerelor aduşi de acasă ca să lucreze noaptea ca hoţii! (...)

Dancă (şeful Cancelariei premierului - n.r.) spune că ei au transmis ordonanţele adoptate în seara asta la Consiliul Economic Social şi că cei de la CES nu le-ar fi dezbătut. Păi cum să le fi trimis, când abia în şedinţa de azi miniştrii îşi semnau avizele între ei? Iar CES nu poate lua în dezbatere OUG fără toate avizele interministeriale... De asemenea, fără avize CES, ordonanţele sunt lovite de nulitate! De când e decizie CCR, nu mai e posibil să aprobi OUG fără consultarea consiliului.

Ştiu că nu vă interesează, dar e ilegal tot ce aţi făcut la bâlciul vostru de azi! Chiar sunt curioasă cum au motivat miniştrii şi a aprobat ministrul Justiţiei urgenţă pentru trotinete, de exemplu...".

Executivul a adoptat OUG-urile în contextul în care urmează votul pe moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR. Una dintre cele 25 de OUG-uri reglementează organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen. Documentul prevede, printre altele, atât posibilitatea votării la orice secţie, indiferent de domiciliu, cât şi dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne