Protest pentru demisia lui Ponta. Cetăţenii chemaţi la un marş "pentru egalitate în faţa legii şi drept la libera exprimare"

Protest anti-Ponta, Piaţa Universitaţii, 3 Mai 2015
Protest anti-Ponta, Piaţa Universitaţii, 3 Mai 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Joi, începând cu ora 19, cetăţenii Capitalei sunt chemaţi în stradă, la un marş de protest faţă de refuzul majorităţii parlamentare de a îi ridica imunitatea premierului, acuzat de conflict de interese în dosarul Şova. Marşul va începe de la Universitate, având ca punct terminus clădirea Parlamentului.

"Cei pe care i-am ales nu ne sunt egali. Folosesc legea şi funcţia după bunul plac. Un prim ministru suspect - dar care nu poate fi anchetat - te ameninţa să stai acasă. Ce faci?

Rugăm politicienii să se exprime la manifestările proprii, pentru că au obiceiul să amestece temele şi mesajele. Aici se vrea un mod de exprimare al societăţii civile fără legătură cu manipulările cum că ''cine nu e cu noi e plătit de adversari''.

De asemenea rugăm trolii societăţii civile să nu participe dacă nu vor - dar să nu mai cultive confuzia. Să ceri ca puterea să răspundă pentru abuzuri - incompetenţa - iresponsabilitate nu înseamnă că sprijini pe altcineva.", scriu organizatorii evenimentului pe Facebook.

La momentul transmiterii aceştei ştiri îşi confirmaseră prezenţa la protest în jur de 750 de persoane, iar numărul este în creştere.

Reamintim că marţi majoritatea parlamentara din Camera Deputaţilor a respins, prin vot, cererea privind urmărirea penală a premierului Ponta, acuzat că s-a aflat în conflict de interese când l-a numit ministru pe Dan Şova, de pe urma căruia beneficiase de foloase materiale, potrivit DNA.

Votul deputaţilor a încins presa străină cu titluri precum "Parlamentarii se opun anchetării premierului" (BBC).

La rândul său, preşedinta Înaltei Curţi a avertizat marţi ca votul din Camera Deputaţilor pe solicitarea de urmărire penală în cazul premierului Victor Ponta se va reflecta, în mod cert, în viitorul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe ţară, raport care analizează progresul ţării noastre în materie de reformă a sistemului judiciar şi de combatere a corupţiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.