Protest la Roma faţă de măsurile de austeritate impuse de guvernul Monti

Zeci de mii de persoane au protestat la Roma faţă de guvernul Monti.
Zeci de mii de persoane au protestat la Roma faţă de guvernul Monti. (GIULIO LAPONE/AFP/Getty Images)

Mii de persoane au mărşăluit vineri la Roma, pentru a protesta faţă de intenţia guvernului de a facilita concedierile de la locul de muncă.

Lidera confederaţiei sindicale CGIL, Susanna Camusso, a spus la miting că va organiza o grevă generală, dacă guvernul condus de Mario Monti nu va renunţa la măsurile de austeritate.

Protestul din centrul Romei intervine în condiţiile în care angajaţii serviciilor de transport în comun din capitala italiană se află într-o grevă de 24 de ore.

Atât angajaţii, cât şi angajatorii din Italia acuză guvernul Monti că nu a reuşit să relanseze crearea de locuri de muncă, pe fondul recesiunii economice.

Monti, economist şi fost comisar european, a fost numit în noiembrie în funcţia de premier, având ca sarcină să salveze Italia de criza datoriilor suverane din Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe