Zeci de mii de persoane au protestat la Roma faţă de guvernul Monti

Zeci de mii de persoane au protestat la Roma faţă de guvernul Monti. (GIULIO LAPONE/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
04.03.2012

Zeci de mii de persoane printre care militanţi de extremă-dreapta, opozanţi al liniei feroviare de mare viteză Lyon-Torino şi muncitori în construcţii au protestat sâmbătă la Roma, în trei manifestaţii diferite, faţă de guvernul lui Mario Monti.

"Impozitele cresc, preţul benzinei creşte, guvernul Monti este un guvern hoţ", au strigat miile de manifestanţi de extremă dreapta. Alţii au scandat "Un masacru social, este guvernul marilor afaceri", relatează portatul belgian 7sur7.

Potrivit organizatorilor, circa 20.000 de persoane au luat parte la manifestaţie.

La rândul lor, militanţii care se opun construcţiei liniei feroviare de mare viteză Lyon-Torino, mobilizaţi de mai multe luni, s-au strâns într-un alt cartier al capitalei italiene, blocând temporar o arteră rutieră de la periferie.

"S-a ajuns la un punct de conflict între instituţiile politice şi forţele sociale", a declarat un membru al mişcării, care a luat parte la acest miting alături de alte câteva sute de persoane.

De asemenea, mii de muncitori în construcţii, cu căşti de protecţie roşii, au cerut ajutoare pentru acest sector, lovit în plin de criză şi de recesiunea provocată de măsurile de austeritate ale guvernului.

Potrivit celor mai recente statistici, rata şomajului a ajuns în decembrie la 9,2%, un nivel recors. Iar în rândul tinerilor cu vârste suprinse între 15 şi 24 de ani s-a ridicat la 31,1%.

"Vrem să spunem guvernului că, dacă vor privi în continuare pieţele şi nu ţara, în curând nu va mai fi ţară"; a spus Susanna Camusso, liderul celui mai important sindicat din Italia, CGIL. "Nu putem salva Italia fără a salva muncitorii italieni", a adăugat ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor