Protest al transportatorilor la Guvern. Zeci de tiruri au "asediat" Palatul Victoria

Protest la transportorilor
Protest la transportorilor

Transportatorii sunt nemulţumiţi de reîncadrarea diurnelor ca venituri salariale şi au ieşit să protesteze, miercuri, în faţa Guvernului.

Recent au fost verificări la firmele de transport rutier şi au fost emise procese verbale prin care s-a cerut plata impozitelor şi contribuţiilor aferente ultimilor 5 ani pentru aceste diurne. Mulţi se plâng că efectele acestei măsuri sunt devastatoare, penalităţile fiind imposibil de plătit de vreo firmă.

Asociaţiile de transportatori susţin că România este singurul stat european care impozitează diurna, în timp ce state din Europa de Est, precum Polonia, Lituania sau Ungaria, îşi protejează propriii transportatori.

O altă problemă este majorarea uriaşă a tarifelor la asigurările RCA în urma falimentului City Insurance, transportatorii acuzând autorităţile că au închis ochii la neregulile din sector. În acelaşi timp, există mii de cazuri în care românii încă nu şi-au primit despăgubirile de la asiguratori. Oamenii au ieşit în stradă şi aşteaptă intervenţia de urgenţă a Guvernului.

Deşi ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, le-a promis că problema diurnelor se va rezolva până la jumătatea lunii noiembrie, existând şi un proiect de lege de amnistie fiscală în acest sens, transportatorii nu au încredere în succesul demersului în timp util în Parlament.

Transportul rutier este unul dintre cele mai competitive şi mai importante sectoare economice ale României, doar în ultimii 4 ani având o contribuţie la exportul de servicii de peste 22,3 miliarde euro. Transportul rutier şi serviciile conexe generează circa 5% din PIB-ul României şi angajează peste 350.000 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne