Propunere oficială: PSRM este gata să formeze o nouă majoritate parlamentară cu Blocul ACUM, cu noi condiţii

Deputaţi PSRM, Zinaida Greceanîi (centru)
Deputaţi PSRM, Zinaida Greceanîi (centru) (Captură Foto)

În contextul căderii Guvernului Sandu în urma votului deputaţilor PSRM şi PD, fracţiunea parlamentară a socialiştilor au avut miercuri 13 noiembrie, o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. În urma întrevederii, preşedintele Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, a anunţat că nu şi-ar dori alegeri parlamentare anticipate.

„Noi nu suntem pentru alegeri parlamentare anticipate, de aceea noi am decis în cadrul facţiunii şi l-am informat şi pe dl preşedinte că noi suntem gata să facem o nouă majoritate parlamentară cu Blocul ACUM aşa cum a fost convenit anterior”, a declarat şefa fracţiunii PSRM în Parlament.

Aceasta a mai specificat că socialiştii nu examinează formarea unei noi majorităţi parlamentare cu „nimeni din partidele politice” existente în Parlament.

Astfel, a punctat Greceanîi, PSRM vine cu o propunere oficială pentru blocul ACUM în vederea formării unei noi majorităţi parlamentare, „dar cu noi condiţii ce ar presupune o nouă structură a Guvernului, nu cum a fost până acum când toată responsabilitatea pentru guvernarea şi-a asumat-o Blocul ACUM, şi cu un nou candidat la funcţia de prim-ministru”.

„În cazul în care Blocul ACUM nu este gata să examineze această posibilitate, noi l-am informat pe preşedinte că noi nu putem să admitem declanşarea alegerilor anticipate, de aceea noi vom examina orice candidatură propusă de către preşedinte la funcţia de prim-ministru, chiar în cazul în care nu există o majoritate parlamentară”, a conchis socialista.