Proiect de lege: Şerban Nicolae vrea pedepse mai mari pentru cei ce lovesc profesori

O iniţiativă legislativă a senatorului PSD Şerban Nicolae presupune înăsprirea drastică a celor ce lovesc cadre didactice. Proiectul a trecut deja de Camera Deputaţilor.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Comisia Juridică a Senatului a aprobat un proiect de lege iniţiat chiar de şeful comisiei, senatorul PSD Şerban Nicolae, care prevede majorarea pedepselor pentru elevii sau părinţii care lovesc profesori. Astfel, pedeapsa ar putea ajunge la 6 ani şi jumătate de închisoare, dacă agresiunea are loc în şcoală.

Legea nu îi vizează doar pe elevi, ci pe oricine loveşte sau ameninţă un profesor la catedră. Legea, care practic majorează pedepsele cu o treime, a fost deja votată de Camera Deputaţilor anul trecut, Senatul fiind cameră decizională pe acest proiect.

Opoziţia nu a votat iniţiativa legislativă, subliniind că mai degrabă ar trebui majorate pedepsele pentru politicienii corupţi.

"În toată Europa trendul este de diminuare a limitelor pedepselor. Haideţi să pun altfel problema şi să discutăm despre faptele de corupţie care s-au înmulţit în România. Dacă la profesori întărim protecţia prin creşterea limitelor pedepselor, înseamnă că şi la faptele de corupţie ar trebui să mărim limitele pedepselor", a declarat Alina Gorghiu, la care Şerban Nicolae i-a răspuns că şi el doreşte majorarea pedepselor pentru corupţie.

Totodată, Alina Gorghiu a propus ca votul să fie amânat cu două săptămâni, astfel încât Ministerul Educaţiei să aducă statistici actualizate pe motiv că datele aduse de iniţiatorul legii, Şerban Nicolae, sunt de acum doi ani.

Potrivit cifrelor lui Şerban Nicolae, "peste 70.000 de profesori români au fost cel puţin odată jigniţi, ameninţaţi de către elevi sau părinţi, sau de către alte persoane. Studiul făcut pe 1.200 de şcoli cu număr total de peste jumătate de milion de elevi. Poate că această propunere nu va avea efectul scontat. Mâinile în sân sigur nu vor avea niciun efect."

În prezent, pedeapsa pentru loviri sau alte violenţe este de până la 5 ani de închisoare, iar pentru vătămare corporală gravă de până la 10 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne