Procurorii au deschis dosar penal în cazul primarului din Sângeorz Băi care şi-a umilit fiica minoră

Traian Ogâgău​​​​​​​
Traian Ogâgău​​​​​​​ (Facebook - screenshot)
D.B.
18.09.2020

Procurorii bistriţeni au deschis dosar penal după ce în spaţiul public a apărut înregistrarea video cu Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi, care s-a filmat umilindu-şi fiica, anunţă Gazeta de Bistriţa.

„În urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud de către poliţişti, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, citată de publicaţia locală.

Sursa citată mai menţionează că cercetările se desfăşoară in rem, cu privire la fapte, nu la persoane.

Între timp, la doar o zi după ce Poliţia Judeţeană Bistriţa Năsăud s-a autosesizat în cazul primarului din Sângeorz-Băi, în presă a apărut o nouă înregistrare audio în care edilul înjură, ameninţă şi îşi terorizează familia. Noua înregistrare începe cu plânsul unui copil, aparent o fetiţă înspăimântată, în timp ce primarul strigă şi ameninţă. “Gura mică”, spune edilul la un moment dat, spărgând şi răsturnând diverse obiecte.

În materialul audio se mai aude o a treia voce, care pare să îi aparţină tot unui copil, ce încearcă să o calmeze pe fată, spunându-i şoptit: “Linişteşte-te, nu mai plânge, că te bate şi mai tare. Orice ar fi, nu mai plânge, că eu, orice-ar fi, şi dacă mă loveşte tare, nu plâng”. Detalii aici.

Reamintim că primarul PNL din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a filmat clipele în care şi-a umilit fiica minoră, punând-o să stea în genunchi, dezbrăcată şi cu mâinile ridicate deasupra capului cerându-şi iertare. Fetiţa era pusă să repete că va fi cuminte, că va fi ordonată, că îşi va face exerciţiile şi va învăţa, şi nu îşi va mai supăra părinţii.

În clipul video ale cărui imagini au fost blurate din motive lesne de înţeles, se aude cum Traian Ogâgău îi cere fiicei sale să repete promisiuni de genul „nu voi mai fi o fiţoasă”, „nu voi mai fi o figurantă”, „mă fac fată cuminte”.

"Nu mai sunt obraznică şi nu mai supăr pe mama şi pe tata", "O să fac exerciţii şi o să învăţ", "Ce-am făcut astăzi a fost ieşit din comun" sau "Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta", sunt câteva dintre propoziţiile pe care bărbatul i le-a cerut copilei să le repete, în semn de penitenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor