“Dobitoaco, pară-ţi bine că nu ţi-am dat un picior în cap” - A apărut o nouă înregistrare cu primarul care şi-a umilit fiica

Traian Ogâgău (Facebook)
Andrei Popescu
17.09.2020

La doar o zi după ce Poliţia Judeţeană Bistriţa Năsăud s-a autosesizat în cazul primarului din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, care a filmat clipele în care şi-a umilit fiica în timp ce era dezbrăcată, în spaţiul public a apărut, joi, o nouă înregistrare audio în care edilul înjură, ameninţă şi îşi terorizează familia, relatează Adevărul.

Potrivit sursei citate, noua înregistrare începe cu plânsul unui copil, aparent o fetiţă înspăimântată, în timp ce primarul strigă şi ameninţă. “Gura mică”, spune edilul la un moment dat, spărgând şi răsturnând diverse obiecte.

În materialul audio se mai aude o a treia voce, care pare să îi aparţină tot unui copil, ce încearcă să o calmeze pe fată, spunându-i şoptit: “Linişteşte-te, nu mai plânge, că te bate şi mai tare. Orice ar fi, nu mai plânge, că eu, orice-ar fi, şi dacă mă loveşte tare, nu plâng”.

La un moment dat, fetiţa întreabă: “Rămâne acasă? Ce bine ar face să plece”.

Câteva momente mai târziu, printre alte sticle sparte, bărbatul se dezlănţuie într-un potop de înjurături şi ameninţări greu de redat, se pare la adresa întregii sale familii, inclusiv la adresa mamei copilei, de care a divorţat.

“Dobitoaca dracului, retardată! Ordinară şi penală ce eşti. Pară-ţi bine că nu ţi-am dat un pumn, un picior în cap”, se aude printre înjurături în care îl invocă pe Dumnezeu, mormântul mamei şi mama celei vizate.

Scandalul care îl implică pe primarul Ogâgău a izbucnit după ce, în spaţiul public, a apărut o înregistrare video în care acesta este surprins umilindu-şi fiica, o copilă în jur de 10 ani, punând-o să stea în genunchi, dezbrăcată şi cu mâinile ridicate deasupra capului cerându-şi iertare. Fetiţa era pusă să repete că va fi cuminte, că va fi ordonată, că îşi va face exerciţiile şi va învăţa, şi nu îşi va mai supăra părinţii.

Conducerea Poliţiei Judeţene Bistriţa Năsăud s-a autosesizat în acest caz şi a dispus efectuarea de verificări cu privire la imaginile apărute în spaţiul public. Detalii aici.

Totodată, cazul primarului care îşi umileşte fetiţa a determinat Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) să se autosesizeze şi să solicite verificarea situaţiei minorei în familie şi a nevoilor de sprijin şi asistenţă. De asemenea, instituţia a sesizat organele de cercetare penală în vederea verificării existenţei elementelor constitutive ale unei infracţiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor