Procesul meu pentru ca am spus adevarul la Casa Alba este amanat

Wang Wenyi este intampinata de suporteri la iesirea din tribunal la 26 aprilie 2006.
Wang Wenyi este intampinata de suporteri la iesirea din tribunal la 26 aprilie 2006. (The Epoch Times)
Wang Wenyi
11.05.2006

La 3 mai, urma sa particip la o audiere intr-un tribunal american in cadrul procesului meu pentru incidentul de la Casa Alba. Tribunalele americane tocmai m-au informat ca procesul a fost amanat pentru doua saptamani. Avocatul meu a cerut retragerea neconditionata a tuturor acuzatiilor impotriva mea.

De asemenea 3 mai este ziua aleasa de Natiunile Unite pentru a comemora libertatea presei mondiale.

In prezent in intreaga lume doar regimul comunist chinez inchide practicanti Falun Gong si eu nu doresc ca un astfel de lucru sa se intample in America. Practicantii Falun Gong au fost persecutati timp de 7 ani. Nu se poate spune ca nu exista nici o relatie intre acest lucru si atitudinile indiferente si superficiale ale majoritatii tarilor si organizatiilor. Chiar si acum cand s-a dezvaluit recoltarea pe viu a organelor practicantilor Falun Gong, comunitatea internationala inca evita problema.

Fricile umane au permis regimului malefic sa isi continue actiunile.

Fara cuvinte

Cu un an in urma cand am aflat despre moartea brusca a tatalui meu m-am grabit la consulatul chinez din New York pentru a depune actele pentru un nou pasaport sau o viza temporara turistica deoarece vechiul pasaport mi-a fost anulat de guvernul chinez in anul 2002.

Dupa negocieri cu doi oficiali ai consulatului ei au refuzat sa ma lase sa ma intorc in China. Motivul a fost foarte simplu: am refuzat sa renunt la dreptul de a practica Falun Gong.

Dupa doua saptamani de eforturi inutile, la 20 mai, mi-am luat concediu de la servici si m-am dus pentru o zi in fata consulatului chinez si am intrat in greva a foamei. Confruntata cu un regim caruia nu ii pasa de relatiile umane sau sentimente si care este obisnuit cu folosirea brutalitatii, cu tactici marsave si violente, am ales sa folosesc tacerea ca simbol al credintei mele nezdruncinate si in semn de respect pentru tatal meu.

Fara ajutor

Nu pot sti la ce se gandea tatal meu inainte sa fi murit. A trecut prin multe in viata sa si avea un singur mod de a rezolva lucrurile — sa cedeze si sa ramana tacut.

El s-a inrolat la scoala militara a Kuomintang-ului. 20 de ani mai tarziu, in timpul Revolutiei Culturale, el a fost clasificat “anti revolutionar istoric.” In acea perioada chinezii erau fortati sa se expuna, denunte si ucida unii pe altii sub conducerea regimului comunist. Tatal meu a fost batut si umilit. In 1969 intreaga mea familie a fost trimisa in exil in regiunea coreeana Yanbian pentru asa zisa re-educare si reformare pentru 3 ani inainte sa ni se permita sa revenim in Changchun.

Izbucnirea

Eu am dorit doar sa spun cateva cuvante intregii lumi — celor mai pretioase vieti pe pamant: “Aveti grija” si “Salvati oamenii, acum!” Umanitatea rezolva totul. Fara respect pentru vieti nu mai exista nimic despre care sa poti vorbi.

Simt ca am demonstrat cel mai fundamental comportament moral. A tine la alte vieti inseamna a tine la propria ta viata.

Am vrut ca toata lumea sa paseasca dincolo de granitele politicii, create de om, granitele de nationalitate, cele ideologice, etc., si sa vada ca indiferent de rasa avem ceva in comun cu totii: vietile nostre si dreptul de a trai! Acesta este un drept divin. Este sacru si nu poate fi incalcat.

Daca toata lumea ar gandi in acest fel, atunci incidentul creat de mine nu ar fi vazut ca nepotrivit sau ca un delict. Am facut-o pentru a protesta impotriva recoltarii organelor de la practicantii Falun Gong ce are loc in China si ale caror trupuri sunt incinerate pentru a distruge dovezile.

Sa ne ajutam unii pe altii

Sunt recunoscatoare oamenilor de la toate nivelurile societatii americane care au iesit in fata pentru a ma ajuta si sustine. Ei au demonstrat diferenta dintre S.U.A. si alte tari si regiuni, precum si puterea naturii umane.

Unele organizatii au facut declaratii prin care au cerut guvernului S.U.A. sa renunte la toate acuzatiile impotriva mea, in timp ce alte organizatii si persoane au luat initiativa de a crea petitii pe website-uri pentru a ma sustine. Unele persoane din S.U.A. au trimis cecuri pentru a ma ajuta sa gasesc un avocat pentru procesul meu. Sunt foarte miscata sa vad mobilizarea diferitelor forte ale societatii pentru a condamna atrocitatile regimului comunist.

Nu ocoliti aceasta crima

Dupa incidentul de la Casa Alba multe organisme media din intreaga lume mi-au pus o intrebare: “De ce ati facut acest lucru?” Le-am explicat ca m-am uitat peste rapoartele media despre recoltarea pe viu a organelor de la practicantii Falun Gong inainte de incidentul de la Casa Alba. M-am gandit ca societatea internationala n-ar trebui sa mai evite aceasta persecutie brutala.

Astazi exista un oarecare progres in rapoartele media asupra raportarii incidentului prinvind recoltarea de organe pe viu. Totusi, nu se mentioneaza recoltarea sistematica a organelor de la practicantii Falun Gong, care se desfasoara in lagarele de munca din China. Am sperat ca aceasta va fi adusa la lumina in rapoartele media.

Iti trebuie curaj si constiinta sa expui recoltarea pe viu a organelor de la practicantii Falun Gong condusa de regimul comunist in lagarele de munca, centrele de detentie, spitale si inchisori, precum si persecutia extrem de brutala si sistematica a practicantilor Falun Gong in China din ultimii 7 ani. Exista bariere in toate aspectele deoarece expunerea acestor crime in societatea internationala va afecta interesele anumitor companii, grupuri si guverne pe pietele Chinei. Dar cred ca in fata unor astfel de crime, daca oamenii aleg sa evite acest fapt din frica sau datorita intereselor atunci este o rusine pentru civilizatia umana si natura umana!

Haideti sa privim solemn aceasta problema si sa luam o decizie corecta pe baza dreptatii si constiintei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor