Ziua 124. "Vrem să apărăm România, cât încă se mai poate. De hoţi, de şpăgari, de corupţi"

Protestatarii #rezist au trecut prin ploaie, vânt, ger şi ninsoare, însă nu s-au clintit din Piaţa Victoriei timp de 124 de zile şi cer în continuare ca Guvernul Grindeanu să-şi asume prin demisie gestul necugetat de a adopta, "noaptea ca hoţii", infama OUG 13 care mutila Codurile penale.
Protest
Protest (Epoch Times)

Imnul naţional şi scandarea "Demisia!" au răsunat din nou în faţa Guvernului care, în urmă cu trei luni, adopta celebra ordonanţă cu numărul 13, un vis frumos pentru infractorii din toată România. Sute de mii au ieşit atunci în stradă şi au reuşit să oprească prăpădul, însă, potrivit protestatarilor, politicienii puterii par să-şi fi făcut o prioritate din apărerea "penalilor" şi continuă ofensiva în Parlament.

Protest
Protest (Epoch Times)

Profund nemulţumiţi de atitudinea celor care se presupune că trebuie să le reprezinte interesele, protestatarii cer o schimbare fundamentală a modului în care se face politică de 27 de ani în ţara noastră. Cu alte cuvinte, vor o ţară normală, în care hoţia să fie pedepsită aşa cum se cuvine, iar meritocraţia şi onestitatea să devină criteriile avansării în funcţiile publice.

Oamenii arată cu degetul înspre Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, şefii celor două Camere ale Parlamentului, al doilea şi al treilea om în stat - unul condamnat penal definitiv şi cu un nou dosar pe rol, celălalt judecat în primă instanţă.

"Suntem în cea de-a patra lună de proteste. Venim în continuare, chiar şi acum, când majoritatea au plecat în "minivacanţă". Nu stăm aici pentru că nu avem unde merge sau ce face. Stăm aici pentru că cei de vis-a-vis de noi, de la guvernare, din Parlament, să ştie că încă suntem aici, că rezistăm în continuare. Am văzut investigatia Rise Project despre discuţiile pe care le purtau liderii PSD în seara în care eu, alături de mii de români indignaţi de mârşăvia acţiunilor lor, am ieşit în stradă. Voiau să "apere România". De cine să o apere? De români? De popor?

Noi vrem să apărăm România, cât încă se mai poate. De hoţi, de şpăgari, de corupţi. Noi SUNTEM România! Şi nu vrem ca într-o zi să fim furaţi cu totul, doar ca să le crească lor conturile, să îşi ridice vile, să îşi facă concedii în destinaţii exotice şi să îşi plimbe beizadelele cu maşini de lux. Nu cerem niciun avantaj material. Vrem ca banii noştri să nu mai fie furaţi, aşa cum se întâmplă de 27 de ani. Suntem aici ca să apărăm statul de drept şi justiţia. Vrem o clasă politică nouă, curată. Nu ne clintim de aici. Rezistăm!", a declarat unul dintre protestatari.

Protest
Protest (Epoch Times)

O altă manifestantă a atras atenţia că, deşi numărul celor care încă ies în stradă zi de zi este mic, vigilenţa oamenilor nu a scăzut.

"Ceea ce noi doar am intuit că se întâmplă în culise începând cu noaptea neagră în care a fost adoptată OUG 13 s-a dovedit a fi adevărat. Continuăm să credem că şi acum nu ceea ce ne spun cei care au majoritatea în Parlament este adevărat, ci ceea ce simţim noi că se întâmplă. Este unul din motivele pentru care noi nu vom înceta să protestăm. Chiar dacă am rămas puţini nu înseamnă că vigilenţa noastră a scăzut", a precizat protestatara.

La rândul său, un tânăr se declară revoltat de politicienii actualei puteri care, în loc să reprezinte interesele poporului, vor doar "să fure tot şi să scape".

"Politicianul actualei puteri a devenit o altă specie de om. Un "neom". O entitate care îşi vede în primul şi în primul rând de interesul lui, nu de al celui pe care îl reprezintă, nu al celui de la care a luat votul, nu al celui care are aşteptări de la el. Este un autist cu un singur gând: să fure tot şi să scape. Dacă poate să fure şi banii copiilor tăi şi copiilor copiilor tăi este cu atât mai bine. Pentru el ăsta este un lucru de fală. Nu contează că este urmărit penal, nu contează că sigur ajunge în puşcărie, nu contează că este văzut de întreaga ţară.

Banul şi puterea îl ţin orb, surd şi incapabil să înţeleagă altceva. Banul şi puterea, corupţia şi imoralitatea este tot ce numără el. Fiecare pas îl face doar în această direcţie, ca un somnambul pe marginea prăpastiei, nici nu realizează în ce situaţie se află, şi că mandatele politice sunt temporare, după care urmează să meargă la puşcărie. Este prostie, este autoînşelare, este incontrolabil de către el ceea ce face, nu putem să ştim. Cert este că el a devenit hoţ sadea, fugar, imoral, incult, egocentric, vagabond politic, ce să mai, un neom", a comentat protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne