Ciprian Ciucu: Opoziţia nu e pregătită pentru demiterea Gabrielei Firea

Primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, este Sorin Oprescu cu fustă, iar oraşul îşi continuă degradarea în lipsa unor măsuri reale, cu impact, însă opoziţia nu este pregătită în acest moment să forţeze o eventuală demitere a sa, susţine liberalul Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Opoziţia nu este pregătită în acest moment pentru operaţiunea de demitere a Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, consilierul general PNL Ciprian Ciucu, într-o analiză succintă pe această temă.

"Pentru cei care urmăresc cu adevărat activitatea Primăriei Municipiului Bucureşti, deja e limpede ca lumina zilei că Gabriela Firea nu are cunoştinţele şi competenţele necesare postului. Cu cât mai mult va fi primar, cu atât mai rău pentru acest oraş. Pentru cei care nu urmăresc activ ce se întâmplă la primărie, este suficient să arunce o privire în jur", a declarat Ciprian Ciucu.

În viziunea liberalului, Firea este Sorin Oprescu cu fustă, astfel că oraşul îşi continuă degradarea în lipsa unor măsuri reale, cu impact.

"Nu am vorbit până acum despre demiterea Gabrielei Firea, nu pentru că nu ar fi oportună, ci pentru că noi, opoziţia, nu suntem pregătiţi în acest moment să câştigăm această luptă. Atunci când voi avea convingerea că vom fi pregătiţi, mă voi implica direct şi-mi voi asuma fără rezerve lupta politică pentru demiterea sa", a precizat Ciprian Ciucu.

În principiu, consilierul PNL salută iniţiativa cetăţenească de demitere a primarilor Capitalei, în frunte cu Firea, şi crede că societatea civilă poate colabora cu partidele politice, aşa cum se întâmpla în anii ’90.

"Opoziţia nu e pregătită. Demiterea în sine nu poate fi un obiectiv, trebuie să avem cel puţin o alternativă, una sau mai multe persoane care să fie pregătite să intre în alegeri", a afirmat Ciprian Ciucu.

Despre PNL

"Filiala Bucureşti a PNL nu este în acest moment pregătită, din mai multe puncte de vedere:

1. Nu avem o ofertă politică alternativă, în sensul că nu avem un candidat pe care să-l propunem pentru funcţia de primar. Desemnarea unui candidat pentru o funcţie atât de importantă este un proces ce trebuie parcurs temeinic, pentru că, într-o eventuală campanie electorală, trebuie angrenat tot partidul;

2. După rezultatele dezastruoase de la localele şi parlamentarele din 2016, avem nevoie de reconstrucţie şi de redefinire, ceea ce va mai dura;

3. Pentru un asemenea demers (poziţia de primar la Bucureşti echivalează cu jumătate de premier) e nevoie de o decizie la nivel central, pentru că o eventuală campanie ar angrena resurse serioase."

Despre USR

Nici USR nu este pregătit. Nu ştiu cine e preşedinte la USR Bucureşti, probabil tot Nicuşor Dan.... Dar e clar că nu-s pregătiţi. După demisii şi plecări în Parlament, grupul USR a pierdut din oamenii activi, la şedinţe asigurând participarea pentru cca. 2/3 dintre locurile pe care le-au câştigat în alegeri. O perioadă nu le-au fost validaţi noii consilieri de către majoritatea PSD/ALDE dar, şi după validare, nu toţi au venit să depună jurământul. Nici la ei nu s-a prefigurat deja vreun lider pe care să-l propună la Primărie. Cât despre Nicuşor Dan... În fine, probabil că USR îşi doreşte cel mai puţin, în acest moment, demiterea Gabrielei Firea.

Despre PMP

"Nu e în opoziţie. Nu mai fac alte comentarii."

Despre relaţia PNL – USR

"Mie îmi e limpede că nici PNL şi nici USR şi niciun alt partid nu va pune primar în Bucureşti decât dacă sunt împreună. Acum PNL şi USR nu sunt împreună deşi, în Consiliul General, votează în cca. 90-95% din cazuri la fel. De ce nu suntem împreună? Pt. că suntem două partide diferite şi concurente. Putem fi împreună dacă vom înţelege că miza este uriaşă, că doar împreună putem câştiga şi dacă convenim pe unele principii şi ne ţinem de ele. Mai ales noi, liberalii. Această colaborare va putea fi posibilă doar sub presiunea alegerilor viitoare. Momentan fiecare dintre noi avem ceva de demonstrat: USR că poate face ceva fiind în CGMB, PNL că are o viziune mai bună despre Bucureşti şi că este în opoziţie. În ceea ce mă priveşte, îmi doresc o astfel de colaborare, dar it takes two to tango.

Acum înţelegeţi şi dvs cum stăm, înţelegeţi şi dvs miza. Un pas greşit ne-ar compromite obiectivul de a câştiga primăria în 2020, fie că noi, fie că USR. Important este să fim împreună şi să o câştigăm. Dar.... (!!!) Voi iniţia chiar eu toate demersurile (am deja argumente suficiente!) şi voi trage partidul după mine dacă Gabriela Firea îşi va anunţa candidatura la Preşedinţia României. De ce? Pentru că nu îmi pot imagina dezastru mai mare, măcar la Bucureşti impactul ei este mai limitat. În campanie pentru prezidenţiale, o campanie de demitere i-ar mai tăia din avânt."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne