Prinţul Ali, pregătit să-şi depună candidatura la preşedinţia FIFA, în cazul unor noi alegeri

Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein. (facebook)
Epoch Times România
23.07.2015

Prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein, contracandidatul lui Joseph Blatter la alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIFA desfăşurate la sfârşitul lunii mai, a asigurat că este de acord cu reformele din cadrul instanţei mondiale a fotbalului, însă nu doreşte ca acestea să fie efectuate sub conducerea actuală.

"Avem nevoie de procedură clară, de termene clare, de un mandat clar şi toate acestea ar trebui să fie opera unui nou preşedinte. Chiar dacă reformele sunt binevenite şi necesare, ele sunt mandatul unui nou preşedinte, nu ale fostului", a subliniat prinţul Ali (39 ani) într-un interviu acordat AFF.

Oficialul iordanian s-a arătat, de altfel, foarte critic la adresa grupului de lucru prezidat de o personalitate independentă, care urmează să fie desemnată de către FIFA, pentru a aborda o serie de reforme fundamentale şi un control mai strict al probităţii membrilor Comitetului Executiv.

"Sunt cu totul de acord cu necesitatea unui 'task force' al FIFA, care să se aplece asupra reformelor, însă dacă dorim ca acesta să funcţioneze, trebuie să beneficieze de adeziunea şi completă şi unanimă a federaţiilor", a argumentat prinţul Ali.

"Cum poate acest 'task force' să producă schimbări semnificative într-un termen atât de scurt? Nu poate avea soluţii rapide asupra subiectelor care sunt în mod clar structurale", a adăugat el.

La începutul lunii iunie, vicepreşedintele Federaţiei iordaniene de fotbal, Salah Sabra, a asigurat că prinţul Ali este pregătit să-şi depună candidatura la preşedinţia FIFA, "în cazul unor noi alegeri".

Comitetul executiv al FIFA a stabilit, în cadrul reuniunii sale din 20 iulie, ca alegerile pentru desemnarea succesorului lui Joseph Blatter să aibă loc pe 26 februarie 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor