Primul video HD filmat în Munţii Himalaya, la 7.300 m înălţime

Munţii Himalaya.
Munţii Himalaya. (ZULFIKAR ALI / AFP / Getty Images)

Experţii în filmări la înălţime de la Teton Gravity Research au lucrat şi publicat primul video ultra HD despre Himalaya, filmând de sus de la 7.300 m înălţime cu un sistem GSS C520, sistem de camere girostabilizate, acesta fiind cel mai avansat din lume. Filmările au început în luna martie, iar imaginile capturate au meritat efortul.

Filmările s-au făcut dintr-un elicopter care a zburat de la Katmandú - capitala Nepalului - de la înălţimea de 1.400 m până la 7.300 de m. Aceste imagini din Himalaya, incluzând Muntele Everest, Ama Dablan şi Lhotse, sunt surprinzător de frumoase, o frumuseţe rară şi pură ce a atras întotdeauna pătimaşii de escaladări, precum şi pe cei ce doreau să mediteze şi să se ridice spiritual contopindu-se cu natura. Întotdeauna tot ce este frumos şi rar este greu de obţinut, iar puţini au fost aceia care au putut escalada aceşti munţi maiestoşi, uimitori şi îngheţaţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.