Primul concurs european de ciclism pe nisip, sâmbătă, la Constanţa

.
. (Christof Koepsel / Bongarts / Getty Images)

Primul concurs european de ciclism pe nisip va avea loc sâmbătă 3 mai, de la ora 11,00, pe Plaja Modern din Constanţa, potrivit unui comunicat.

Evenimentul, unic în Europa, va purta numele de "Doltcini XCO Muncitoresc", fiind organizat de Doltcini România, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Constanţa, Asociaţia Sportivă Sana Sport şi RidersClub, numărul participanţilor fiind estimat la câteva sute.

Competiţia, adresată atât femeilor, cât şi bărbaţilor, se va desfăşura pe două distanţe: de 45 km şi de 22,5 km. Traseul este unul de viteză şi este compus dintr-o porţiune de pământ de 2,3 km, 600 de metri de dale de beton şi 1,6 km de nisip tasat, cu o diferenţă de nivel de 50 de metri, reprezentând o buclă de 4,5 km.

"În afară de faptul că evenimentul este spectaculos datorită locaţiei în care se desfăşoară, suntem extrem de bucuroşi sa îl avem alături pe Florin Georgescu, pe care îl putem numi deja campion (şi nu datorită faptului că participă la cursă), ci datorită faptului că a avut curajul să se înscrie în competiţie, fiind nevăzător. Florin Georgescu are 38 de ani şi ne dă o minunată lecţie de viaţă", a declarat Sabin Andoniu, organizator al ineditului eveniment.

În 2009, Florin Georgescu, care a pus bazele unei asociaţii pentru persoanele cu handicap senzorial, a realizat, în premieră pentru România, un semi-tur de ţară cu o bicicletă tandem pe distanţa Bucureşti — Sighetul Marmaţiei. A dorit prin gestul său să tragă un semnal de alarmă asupra discriminării la care sunt supuse adeseori persoanele cu handicap senzorial, precizează comunicatul. Şi de această dată, alături de Florin, se va afla pe Plaja Modern din Constanţa, coechipierul său Alexandru Răcănel, în vârstă de 37 de ani.

Organizatorii au pus în joc premii consistente în bani, echipamente profesioniste de ciclism, ochelari de ciclism, pachete speciale acordate de sponsori, dar şi alte surprize.

Doltcini Sportswear este o companie belgiană, specializată în producerea şi personalizarea de îmbrăcăminte pentru ciclism şi alte ramuri sportive cum ar fi: triatlon, duatlon, fotbal, atletism, baschet, volei şi nu numai, are peste 24 de ani de experienţă în fabricarea şi personalizarea de îmbrăcăminte de ciclism pentru echipe WorldTour, ProTour etc.