Ştiri pe scurt: Polo pe apă - CSM Digi Oradea a câştigat al optulea său titlu naţional

(ATTILA KISBENEDEK / AFP / Getty Images)

CSM Digi Oradea a câştigat al optulea său titlu naţional consecutiv, după ce a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 11-8 (2-2, 2-2, 5-2, 2-2), luni, în Bazinul Steaua din Capitală, în al treilea meci al finalei Superligii Naţionale de polo pe apă. Orădenii, victorioşi în primele două partide de pe teren propriu, cu 9-6 (2-2, 1-2, 2-0, 4-2) şi 11-7 (4-1, 3-2, 1-3, 3-1), s-au impus cu 3-0 la general.

* Petrolul Ploieşti a învins pe FC Botoşani cu scorul de 3-0 (1-0), luni seara, pe teren propriu, în ultima partidă din etapa a 29-a a Ligii I de fotbal. Filipe Teixeira a deschis scorul (33), iar petroliştii s-au desprins în repriza secundă. Adrian Mutu a marcat primul sau gol de la revenirea în Liga I, în min. 71, din penalty, la doar cinci minute de la intrarea sa pe teren. Atacantul Toto Tamuz fusese faultat în careu de Milos Zivkovic. Al treilea gol al gazdelor a fost marcat de Laurenţiu Marinescu, în min. 85, din penalty, după ce haitianul Alcenat a fost faultat în careu de portarul Curileac.

* Steaua Bucureşti a învins pe FC Braşov cu scorul de 3-0 (1-0), luni seara, pe stadionul ''Steaua'', într-un meci din etapa a 29-a a Ligii I de fotbal. Iasmin Latovlevici (44), Alexandru Chipciu (77) şi Lukasz Szukala (87) au marcat golurile campioanei, care a ratat şi un penalty, prin Nicuşor Stanciu (62). Braşovenii au încheiat meciul în zece oameni, Marius Constantin fiind eliminat (84) din cauza unor gesturi obscene la adresa spectatorilor.

* FC Viitorul Constanţa a surclasat pe Corona Braşov cu scorul de 4-0 (2-0), luni seara, sub Tâmpa, într-o partidă din etapa a 29-a a Ligii I de fotbal care a opus ultimele două clasate. Viitorul s-a impus prin golurile marcate de Bogdan Mitrea (5), Florin Tănase (17), Alexandru Lazăr (86) şi Mircea Axente (88), în faţa unei echipe resemnată cu retrogradarea, având în vedere că braşovenii nici nu au mai depus dosarul de licenţiere pentru Liga I

* ACS Potaissa Turda a învins pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 28-22 (11-13), luni seara, pe teren propriu, într-un meci din faza play-off a Ligii Naţionale de handbal masculin şi a egalat situaţia la general, 1-1.

* Perechea formată din tenismenii români Adrian Ungur şi Marius Copil a fost învinsă cu 3-6, 7-5, 10-4 de cuplul Facundo Arguello (Argentina)/Inigo Cervantes (Spania), luni, în manşa inaugurală a probei de dublu din cadrul turneului challenger de la Tunis, dotat cu premii totale de 125.000 de dolari.

* Jucătoarea română de tenis Irina Begu a acces pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Oeiras (Portugalia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce a dispus de olandeza Kiki Bertens cu 0-6, 6-4, 6-3, luni, în manşa finală a calificărilor.

* Finala Cupei Franţei la fotbal dintre Rennes şi Guingamp se va disputa sâmbătă 3 mai (ora locală 21,00), pe Stade de France, cu casa închisă, adică în faţa a 80.000 de spectatori.

* Inculpat în februarie sub bănuiala de ''delict împotriva Trezoreriei publice'' spaniole în cadrul recrutării brazilianului Neymar, clubul FC Barcelona s-a declarat încântat de avizul, favorabil clubului, dat vineri de Comitetul de control economic al Ligii profesioniste de fotbal (LFP), scrie ediţia online a ziarului l'Equipe.

* Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Joseph Blatter, a denunţat luni "ultrajul" de care a avut parte fundaşul brazilian Dani Alves (FC Barcelona), asupra căruia s-a aruncat cu o banană în timpul meciului cu Villarreal, disputat duminică în campionatul Spaniei. "Este un ultraj. Trebuie să combatem, uniţi, orice formă de discriminare. Va fi toleranţă zero la Cupa Mondială", a scris Blatter pe contul său Twitter.

* Clubul spaniol de fotbal Real Madrid este interesat de tânărul internaţional francez Paul Pogba, mijlocaşul campioanei Italiei, Juventus Torino.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport