Primăria Capitalei interzice un protest împotriva Gabrielei Firea. Dide: "PSD e în stare de lucruri ilegale pentru a ne opri"

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Asociaţia Evoluţie în Instituţie (AEI), condusă de protestatarul Cristian Mihai Dide, acuză Primăria Capitalei că a interzis organizarea unui protest la care cetăţenii urmau să îşi manifeste "nemulţumirea faţă de încercările repetate ale Gabrielei Firea de a legaliza prin acţiuni ilegale companiile primăriei, cât şi intervenţiile neprofesioniste asupra parcului Cişmigiu".

Reprezentanţii AEI au notificat protestul pentru data de 27 august, pe trotuarul de vizavi de Primărie, însă, spre surprinderea lor, Primăria le-a interzis evenimentul anunţându-i că în ziua respectivă şi în acelaşi loc este autorizată o altă adunare publică.

În aceste condiţii, Cristian Mihai Dide acuză că avem de-a face cu deja clasica practică a PSD-ului pentru a stopa orice formă de protest şi anunţă că pe 27 august, cu sau fără aprobare, va ieşi să protesteze în faţa Primăriei.

"Am declarat o adunare publică pentru 27 august în faţa Primăriei Capitalei şi ca de obicei, de peste 2 ani încoace, are loc un alt protest în acelaşi loc şi la aceeaşi oră. Am mai atras atenţia asupra acestei practici a PSD-ului de a întocmi protocoale cu anumite asociaţii partenere tocmai pentru a stopa orice formă de protest. Acest lucru s-a întâmplat în faţa sediului PSD, a sediului ALDE şi a Primăriei Capitalei.

Încă o dată se dovedeşte faptul că protestele deranjează partidul de la guvernare şi sunt în stare să facă lucruri la limita legii sau ilegale pentru a ne opri. Am declarat protestul pentru a ne arăta nemulţumirea faţă de Companiile ilegale înfiinţate de Firea şi de modul acesteia de a cheltui banii publici. Cu toate acestea, interzicerea adunării publice este ilegală, noi având mai multe hotărâri judecătoreşti prin care am anulat astfel de documente emise de doamna Firea. Aşadar, o anunţ pe această cale pe Firea că voi fi în faţa Primăriei Capitalei pe data de 27 august şi voi protesta", transmite Cristian Mihai Dide.

Notificare
Notificare (Epoch Times)

(Epoch Times)

Epoch Times a cerut Primăriei Capitalei informaţii despre adunarea publică autorizată pe 27 august, pe trotuarul de lângă Cişmigiu, şi vom reveni cu informaţii când vom avea un răspuns.

Reamintim că, anul trecut, activista Irina Zamfirescu de la ActiveWatch avertiza că Primăria Capitalei a avizat notificările a trei organizaţii ce şi-au anunţat intenţia de a protesta zilnic, de-a lungul întregului an, în faţa PMB şi a sediilor PSD şi ALDE, pentru a bloca astfel orice posibil protest, legea nepermiţând desfăşurarea a două manifestaţii în acelaşi timp. Mai mult, de la începutul anului şi până în mai, organizaţiile care ceruseră permisiunea să protesteze zilnic nu au protestat până acum, declara Irina Zamfirescu.

”PSD, ALDE şi Primăria Municipiului Bucureşti şi-au făcut cel mai de preţ cadou în aceste vremuri tulburi. Din ianuarie şi până în decembrie, de la 8 dimineaţa, la 10 seara, orice protestatar poate fi amendat în baza unei 'notificări prealabile'. Da, în faţa acestor instituţii, pe hârtie, sunt blocate protestele de câte 30 de oameni invizibili, dar hotărâţi!”, scria, la momentul respectiv, Irina Zamfirescu pe blog.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne