Primăria a cumpărat o clădire de 1,6 milioane de euro printr-o agenţie cu sediu într-un apartament unde avea adresa şi Firea

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)
Ana Ion
17.08.2020

Pe 19 decembrie 2017, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, cu 40 de voturi ”pentru” şi 12 ”împotrivă”, achiziţia Cinematografului Lumina, la propunerea primarului Gabriela Firea. Preţul: 7,3 milioane de lei, fără TVA (1,6 milioane de euro, la cursul de atunci). Până aici, nimic neobişnuit. Interesant este însă că agenţia imobiliară care a intermediat tranzacţia dintre proprietar şi municipalitate avea legături strânse (administrator comun) cu o altă firmă, care la acel moment avea sediul chiar într-un apartament deţinut de o companie controlată de Gabriela Firea, relatează G4Media.

În respectivul apartament figura în 2017 şi adresa de domiciliu a primarului general, după cum rezultă din documentele consultate de publicaţia citată. Primarul general a refuzat să răspundă întrebărilor adresate de G4Media.ro pe acest subiect.

Marile coincidenţe

  • 19 decembrie 2017 – Primarul Gabriela Firea propune CGMB achiziţia Cinematografului Lumina contra sumei de 1,6 milioane de euro. Ofertă era înaintată Municipalităţii de către societatea Espaco Investment, administrată de Constantin Nimară.
  • 19 decembrie 2017 – Societatea Espaco Development, care are acelaşi administrator cu Espaco Investment (Constantin Nimară), funcţionează la o adresă din Bucureşti, pe strada Clucerului, într-un apartament deţinut în proprietate de Tudor Imob Media, companie controlată de Gabriela Firea. Tot aici figurează adresa de domiciliu a primarului general.
  • Pe 23 ianuarie 2013, firma Espaco Development închiria de la societatea Tudor Imob Media SRL (Gabriela Firea – asociat la acel moment cu 86,96%) apartamentul 5, cu o suprafaţă de 200,02 mp, dintr-un bloc de pe strada Clucerului pentru suma de 1.200 de euro pe lună.
  • 19 decembrie 2017 – Tudor Imob Media, societatea controlată de Firea, semnează un antecontract de vânzare-cumpărare pentru apartamentul din Clucerului, către o o familie care locuia deja în bloc, parafarea actelor urmând a fi făcută în aprilie 2018.
  • Primarul general a evitat să răspundă întrebărilor despre activitatea Tudor Imob Media, iar administratorul firmei a transmis că ”Doamna Gabriela Firea nu se implică în activitatea economică a companiei.”

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor