Prezidenţialele din SUA: Christie şi Fiorina se retrag din cursa republicană

Tabăra candidaţilor republicani în cursa prezidenţială din SUA s-a redus la şapte, după ce fostul director HP Carly Fiorina şi guvernatorul din New Jersey Chris Christie şi-au retras candidaturile în urma unei înfrângeri categorice în alegerile primare din New Hampshire.
Guvernatorul din New Jersey, Chris Christie.
Guvernatorul din New Jersey, Chris Christie. (Captură Foto)
Andrei Popescu
11.02.2016

Alţi doi candidaţi republicani s-au retras din cursa pentru preşedinţie. Guvernatorul din New Jersey, Chris Christie, este ultimul candidat care a renunţat la încercarea sa de a ajunge la Casa Albă după ce a ocupat locul şase în primarele din New Hampshire.

Christie se alătură fostului director al HP Carly Fiorina, care a părăsit de asemenea cursa prezidenţială, anunţându-şi retragerea pe Facebook. Acum au rămas în curs doar şapte republicani.

Atât democratul Bernie Sanders cât şi republicanul Donald Trump au obţinut victorii decisive în New Hampshire. Spre deosebire de Sanders, nu este acum clar cine va fi principalul rival al lui Trump.

Ceea ce pare să fie sigur este faptul că americanii se pregătesc pentru mici cutremure politice după ce Christie şi Fiorina s-au retras din cursa prezidenţială.

“Cred că este o perspectivă înfiorătoare ca unul dintre cei doi să devină preşedinte al SUA. Unul este un demagog ignorant şi celălalt un socialist care nu înţelege lucruri elementare despre finanţe. Este o propunere foarte înspăimântătoare”, a declarat un alegător.

Dar cursa prezidenţială se află la început, încât se mai pot înscrie şi candidaţi independenţi precum fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg. Dar între timp, următoarul test va fi în Carolina de Sud pentru republicani şi Nevada pentru democraţi, şi orice se poate întâmpla.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor