Nicolae Timofti a avut o întâlnire cu ministrul de Externe al României

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu.
Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut la 23 martie o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Cristian Diaconescu, informează Serviciul de presă al Preşedinţiei.

În cadrul întrevederii, Cristian Diaconescu a transmis Preşedintelui Republicii Moldova un mesaj de felicitare din partea Preşedintelui României, Traian Băsescu. Ministrul român de Externe a menţionat că România este dispusă şi în continuare să acorde ţării noastre tot sprijinul şi experienţa necesare dezvoltării şi avansării pe calea integrării europene relatează moldpres.

Preşedintele Nicolae Timofti a adus mulţumiri Preşedintelui Traian Băsescu, unul dintre primii şefi de stat care i-au transmis urări de bine şi succes cu prilejul alegerii în funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova. Şeful statului a menţionat că această întrevedere constituie un bun prilej pentru a aborda relaţiile bilaterale moldo-române, pe care conducerea politică de la Chişinău le vrea pragmatice şi constructive, orientate spre promovarea proiectelor de apropiere a celor două maluri ale Prutului, în sensul creării condiţiilor de lansare a activităţii agenţilor economici şi pentru facilitarea vieţii oamenilor, a contactelor interumane.

De asemenea, Preşedintele Nicolae Timofti a specificat că, pe parcursul ultimilor doi ani, a fost înregistrată o cooperare foarte bună între Republica Moldova şi România. Şeful statului a opinat în favoarea menţinerii acestei tendinţe pozitive şi a aceluiaşi ritm dinamic al cooperării între cele două ţări. În acelaşi context, Preşedintele Nicolae Timofti a apreciat înalt realizarea, la începutul lunii curente, a primei şedinţe comune a ambelor guverne, drept dovadă a importanţei pe care România o atribuie în continuare relaţiei speciale cu ţara noastră şi consolidării parteneriatului strategic bilateral.