Unionişti de pe ambele maluri ale Prutului aduc un omagiu eroilor de la Mărăşeşti

Mausoleul de la Mărăşeşti
Mausoleul de la Mărăşeşti (Acţiunea 2012)

Sute de unionişti din România şi Republica Moldova vor marca Centenarul celei mai importante acţiuni militare româneşti din timpul Primului Război Mondial, bătălia de la Mărăşeşti. Evenimentul va avea loc la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti, duminică, ora 18:00, informează Platforma Unionistă Acţiunea 2012, organizator al acestei comemorări.

Participanţii din Bucureşti, Chişinău, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Braşov şi Cluj vor flutura steaguri tricolore şi vor afişa bannere cu mesaje referitoare la importanţa bătăliilor purtate de Armata Română în 1917 pentru Marea Unire din 1918 şi despre locul Basarabiei în sărbătorirea în 2018 a Centenarului.

''Vom aduce un omagiu eroilor fără de care nu ar fi putut fi posibilă reîntregirea neamului românesc. Să ne fie model actele de vitejie ale Ecaterinei Teodoroiu, ale căpitanului Grigore Ignat şi ale generalului Eremia Grigorescu în construirea proiectului de ţară al României, care nu poate fi altul decât unirea cu Republica Moldova! Este cel mai potrivit moment să spunem 'Peste voinţa populară nu se trece!'', a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

După manifestarea de la Mărăşeşti, pe 20 august, la Palatul Parlamentului din Bucureşti va fi lansată Alianţa pentru Centenar, un plan de acţiuni concrete pentru anul 2018 la care aderă 100 de organizaţii civice din România, Republica Moldova şi Diaspora, mai informează reprezentanţii acţiunii 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne