Premierul Vlad Filat a avut o întâlnire cu petroliştii

(photos.com)
Tatiana Chiriac
13.04.2012

Prim-ministrul Vlad Filat a avut la 12 aprilie o întâlnire cu agenţii economici de pe piaţa produselor petroliere, informează Serviciul comunicare şi relaţii cu presa a Executivului.

La întrevedere au mai participat Valeriu Lazăr, vicepremier, ministru al Economiei, Victor Bodiu, Secretar General al Guvernului, Viorel Chetraru, director general al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, Victor Parlicov, director general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Energetică.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate subiecte ce ţin de piaţa petrolieră din R. Moldova, problemele care există şi modul în care acestea pot fi soluţionate. Petroliştii au vorbit despre necesitatea excluderii tichetelor, precizând că deja nicăieri această metodă de achitare pentru produsele petroliere nu se mai practică. În context, Viorel Chetraru a spus că, pe parcursul a patru luni, centrul documentează mai multe dosare, unde se investighează furturile de produse petroliere care se practică în baza tichetelor contrafăcute.

De asemenea, petroliştii au menţionat că, în ultima perioadă, au început să piardă din volumul de vânzări, un motiv fiind şi preţul mai mic la produsele petroliere ce se comercializează în stânga Nistrului. Un alt subiect al discuţiei a vizat reducerile care se practică în acest sector de către unele companii şi modul în care acestea afectează vânzările de produse petroliere.

Premierul le-a mulţumit agenţilor economici din sectorul respectiv pentru discuţie constructivă. Vlad Filat le-a solicitat să vină cu informaţii bine documentate vizavi de problemele cu care se confruntă, menţionând că vor fi găsite soluţii, aşa cum s-a întâmplat şi anterior. În context, s-a decis ca următoarea întâlnire a Premierului cu agenţii economici de pe piaţa produselor petroliere să aibă loc până la finele lunii curente.

„De fiecare dată, când a fost cazul ne-am întâlnit şi cred că am reuşit să soluţionăm mai multe probleme care vă afectau activitatea. Vă îndemn şi în continuare, atunci când vă confruntaţi cu probleme, să apelaţi la Guvern", a precizat Prim-ministrul.

Un alt subiect al discuţiilor a ţinut de metodologia formării preţurilor la produsele petroliere. În scurt timp urmează să aibă loc consultări pe marginea acestui subiect, iar ulterior, metodologia respectivă va fi aprobată de Guvern.

În cadrul întâlnirii s-a convenit ca, în perioada următoare preţurile la produsele petroliere nu vor fi majorate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor