Premierul australian anunţă creşterea numărului de soldaţi în Afganistan

În timpul unei vizite surpriză în Kabul, premierul australian Malcolm Turnbull a anunţat că ţara sa îşi va amplifica angajamentul militar în Afganistan.
Premierul australian Malcolm Turnbull. (Captură Foto)
Andrei Popescu
18.01.2016

Turnbull a declarat luni în capitala afgană că Australia va adăuga 20 de soldaţi la misiunea sa de securitate din Afganistan, ridicând numărul total de soldaţi la 270.

Declaraţia a fost făcută la doar câteva zile după ce Turnbull a respins o solicitare din partea preşedintelui american Barack Obama de a trimite mai mulţi soldaţi australieni în lupta internaţională purtată împotriva grupului jihadist Statul Islamic în Siria şi Irak.

Turnbull va participa pe 18 şi 19 ianuarie în Washington la discuţii pe tema securităţii în Orientul Mijlociu şi regiunea Asia-Pacific, susţine RFE/RL.

Australia a pierdut 41 de soldaţi în timpul celor 12 ani de participare la operaţiunile de securitate din Afganistan.

În acelaşi timp, o a două rundă de discuţii în reprezentanţii Afganistanului, Pakistanului, Chinei şi SUA au început tot luni în Kabul în vederea creării unei baze pentru desfăşurarea unor discuţii pentru pace între talibani şi guvernul afgan.

Până acum, talibanii nu au fost de acord să participe la negocieri şi au acuzat SUA de încălcarea angajamentului său de a-şi retrage forţele din Afganistan la sfârşitul anului 2014. în lunile recente, militanţii talibani şi-a intensificat campania în câteva părţi ale tării, inclusiv atacuri cu bombe în provincia sudică de frontieră Helmand.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor