Predoiu: Povestea cu neacordarea dreptului de survol de către ruşi este o încercare de manipulare a opiniei publice

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

După ce purtătorul de cuvânt al premierului, Mirel Palada, a anunţat joi că Rusia nu a acordat drept de survol avionului cu care Victor Ponta va pleca sâmbătă într-o vizită oficială în China, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu i-a cerut premierului să confirme informaţia, care s-a dovedit ulterior falsă. Predoiu a catalogat declaraţia lui Palada ca fiind una iresponsabilă care poate deteriora relaţiile cu Federaţia Rusă.

„Palatul Victoria – declaraţii iresponsabile care pot deteriora relaţiile cu Federaţia Rusă. Astăzi, Guvernul Ponta, prin consilierul Primului-Ministru, Mirel Palada, a declarat că aeronava Premierului Victor Ponta nu a primit drept de survol în spaţiul aerian al Federaţiei Ruse. În cadrul conferinţei de presă pe care am susţinut-o la sediul ACL am cerut oficial Premierului Ponta să confirme sau să infirme această informaţie. La câteva minute după formularea interpelării, consilierul Primului-Ministru, Mirel Palada, a declarat că a făcut o greşeală şi a retractat informaţia, dovedită astfel falsă”, a declarat Predoiu.

În viziunea liderului PDL, această „aparentă gafă”, este de fapt o încercare de „manipulare a opiniei publice”, care demonstrează o dată în plus incompetenţa şi iresponsabilitatea Guvernului Ponta. Predoiu a avertizat că declaraţiile lui Mirel Palada riscă să deterioreze şi mai mult relaţiile cu Rusia.

„Cum este posibil ca un consilier al Premierului Ponta să facă o astfel de declaraţie, care nu numai că ar putea manipula opinia publică, dar este de natură să constituie o provocare la adresa unui stat cu care România trebuie să aibă o relaţie normală, în baza respectului intereselor reciproce? Este limpede că nivelul inacceptabil de scăzut al competenţei şi responsabilităţii la nivelul aparatului Primului-Ministru pun în pericol relaţia României cu Federaţia Rusă şi interesele noastre strategice”, a mai precizat acesta.

Predoiu se întreabă cum de este posibil ca Mirel Palada să mai fie încă în funcţie la această oră, plătit fiind din banii cetăţenilor români, ale căror interese le afectează prin declaraţiile sale.

Interesele României nu pot fi garantate atâta timp cât la Palatul Victoria se vor afla Premierul Victor Ponta şi echipa sa, care reprezintă o vulnerabilitate şi un pericol pentru România, în contextul în care relaţiile României cu partenerii strategici şi aliaţii săi, dar şi cu Rusia, nu pot fi dezvoltate de Premierul Victor Ponta, este de părere Predoiu.