Antonescu: Ordonanţa migraţiei politice, o armă a intimidării şi a presiunii psihologice folosită de PSD

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al liberalilor, Crin Antonescu, a vorbit joi seară, la Realitatea Tv, despre faptului că PSD a rămas acelaşi gen de partid de până în 2004, "cu o natură de nereprimat", "incorigibil", lucru evidenţiat şi de "uriaşa" greşeală a premierului Victor Ponta de a adopta controversata ordonanţă de urgenţă propusă de vicepremierul Liviu Dragnea, care permite traseismul politic al aleşilor locali.

"S-a vorbit foarte mult despre ruperea USL, despre cauze şi făptaşi sau făptaş. Propaganda domnului Ponta a conchis că într-o zi Antonescu a înnebunit şi a rupt USL-ul. Azi, pentru cine vrea să gândească lucrurile la rece o să mai spun un lucru. Miza fundamentală a înţelegerii mele cu Ponta, a USL, a fost: PSD-ul din USL nu va mai face ce a făcut PSD în România până în 2004. Un an de zile, pentru mine a devenit limpede că acest termen fundamental al înţelegerii este încălcat şi că PSD-ul condus de Ponta este acelaşi PSD de până în 2004. Chestiune pe care am socotit-o inacceptabilă", a evidenţiat Crin Antonescu.

Fostul lider liberal a afirmat că premierul Ponta a fost determinat să adopte ordonanţa care legiferează migraţia politică tocmai din teama că ar putea pierde alegerile prezidenţiale, însă, după părerea lui, aceasta este o mare greşeală pentru că scoate la lumină natura de nereprimat a PSD-ului care a scos la iveală arma intimidării şi a presiunii psihologice.

"Această ordonanţă este o greşeală uriaşă a domnului Ponta. A început să facă greşeli foarte mari, una este menţinerea domnului Palada în funcţia de purtător de cuvânt. Ordonanţa e o greşeală uriaşă pentru că, având în vedere maşinăria de care beneficiază Ponta în raport cu contracandidaţii săi la preşedinţie nu putea pierde decât într-un singur fel - întărind în societatea românească sentimentul că se întoarce PSD-ul de până în 2004. Printr-un act politic precum această ordonanţă, domnul Ponta a luat-o pe calea pe care poate pierde alegerile în această toamnă. E o greşeală inutilă şi neforţată. Până acum, primarii care doreau să treacă de partea guvernului în schimbul primirii alocărilor bugetare o făceau oricum. Ce l-a determinat totuşi? Natura de nereprimat a acestui PSD incorigibil şi faptul că în faţa temerilor lui Ponta şi PSD că ar pierde alegerile, arma intimidării şi a presiunii psihologice a fost scoasă la iveală", a precizat Crin Antonescu.

Fostul preşedinte al PNL a avut şi câteva sugestii pentru colegii săi din Opoziţie. "Nu aş vrea să intru în vreo polemică, nici nu am dat curs unei posibile polemici acum vreo două săptămâni, dar aş spune fără niciun fel de ironie că pentru opoziţie e important aşa: când eşti un partid cu peste 50 de vicepreşedinţi, nu faci manifestaţii în stradă cu câteva sute de oameni. Îi bagi într-o aulă. Ieşi în stradă, aduci câteva mii. Dacă faci o manifestaţie de protest înseamnă că vrei să spui ceva, şi atunci spui. Că de greva foamei am auzit, de greva vorbirii în politică încă nu. Dincolo de ceea ce poate părea o ironie, foarte sincer cred că e un moment foarte bun şi pentru Klaus Iohannis, principalul contracandidat disident al domnului Ponta, şi pentru opoziţie, de a profita şi de a lărgi această breşă, în spiritul în care spuneam. Asta e tema din acest moment, dacă Ponta câştigă prezidenţialele PSD din 2014 este stăpân peste România, cu resurse mai puternice şi cu energii negative şi mai puternice. Asta e tema de acum: dacă Ponta câştigă prezidenţialele, PSD-ul din 2004 este stăpân peste România", a mai adăugat Antonescu.