Predoiu l-a dat în judecată pe Dide. Îi cere 600 lei. Ce plan inedit are protestatarul?

Cristian Mihai Dide
Cristian Mihai Dide (Captura)

Ministerul Justiţiei, reprezentant de Cătălin Predoiu, l-a acţionat în instanţă pe Cristian Mihai Dide, unul dintre cei mai cunoscuţi protestatari #rezist pentru a îl obligă să plătească contravaloarea unei mochete pe care acesta ar fi distrus-o în perioada Tudorel Toader. Mai exact, pe vremea când TT era ministru al Justiţie, Cristian Mihai Dide şi Sandy Matei au aruncat pe treptele MJ o găleată cu vopsea roşie, pentru a aminti de sângele vărsat de infractorii ieşiţi mai repede de după gratii în baza recursului compensatoriu. De asemenea, cei doi au pus pe trepte cuţite, trimitere la crima comisă de un ucigaş eliberat recent, care a înjunghiat la Mediaş un tânăr. Detalii aici.

Protest
Protest (Mihai Cristian Dide)

După mai bine de un an şi jumătate, Dide este chemat în judecată de Ministerul Justiţie care îi cere să plătească mocheta plus dobânda legală.

chemare in judecata
chemare in judecata (Epoch Times)

Contactat de Epoch Times, Cristian Mihai Dide îl critică acid pe Predoiu şi anunţă că va da aceşti bani, însă îi cere să-i dea mocheta de vopsea, dacă tot o plăteşte. Mai mult, Dide atrage atenţia că vopseaua era lavabilă...

"De la demiterea cabinetului Dăncilă, guvernul s-a rebrenduit. Nu au fost schimbări majore de fond, ci doar că nu mai suntem conduşi de PSD-ul roşu ci de cel galben, sau mă rog, de PNL-ul roşu.

După ce promisiunile lui Marcel Vela de a-l ancheta pe Raed Arafat pentru filmele de la Colectiv devenite publice, s-a transformat în acţiuni populiste de înfiinţare a diferitelor miliţii, a şcolilor, a animalelor sau mai ştiu eu ce. Ba chiar festivităţi ce au avut loc la nişte cazarme unde tabla de pe ele era găurită şi ruginită, de înmânare a unor noi pistoale, care ulterior au fost luate înapoi.

După umilinţa pe care cetăţenii o îndură când văd un Prim ministru ce nu respectă nicio lege când fumează în birou alături de alţi demnitari care nu respectă nici o normă protecţie sanitară, aa şi să nu uităm un prim-ministru care a blocat orice adunare publică de protest. Mai adăugăm şi un Bode, ministrul transporturilor care persifleză cetăţenii din trafic cu sirenă, girofar şi SPP, şi o poliţie ce negociază noaptea prin biserici cu infractorii.

A venit timpul domnului Predoiu să devină penibil. aaaaa, cine este domnul Predoiu? Îmi cer scuze! Ştiu că aţi uitat că am avea un ministru la Ministerul Justiţiei. Da, este ministru al justiţiei, care tocmai ce mi-a trimis acasă o cerere de chemare în judecată pentru a recupera un prejudiciu de 600 pe care l-am cauzat aruncând o găleată de vopsea lavabilă pe bază de apă pe mocheta proprietate a ministerului.

Este dreptul domnului Predoiu, chiar obligaţia lui să facă treaba aceasta. Dar să nu scăpăm din vedere un lucru, foarte important: aşa cum scrie şi în cerere şi în ordonanţa de clasare eu am declarat că plătesc acest prejudiciu cu condiţia ca mocheta murdară de vopsea să îmi fie predată. Altfel domnul Predoiu ”se îmbogăţeşte necuvenit” cu o mochetă pe care au spălat-o şi o refolosesc.

Poate domnul Predoiu ar trebui să aibă o mai mare grijă de grădina lui, cum ar fi procuroarea şefă a DIICOT, procurorul General, două doamne ne avizate de CSM, ba chiar de dorul Stoica poetul-procuror care a clasat dosarul 10 august. Dar cel mai bine pentru domnul Predoiu ar fi să înceapă procedurile de recuperare a prejudiciilor de zeci de mii de euro cauzate de magistraţi Statului Român prin hotărâri ce au încălcat drepturile cetăţenilor.

Ştiu este mai greu pentru domnul Predoiu să se ia de magistraţi, pentru că aceşti au prejudicii mari şi îl pot băga şi la închisoare pe domnul şi noul PSD. Aşa că mai bine ne facem că muncim pe 600 lei.

Da domnule Predoiu, vă dau cei 600 lei, dar daţi-mi mocheta murdară de vopsea aşa cum am cerut şi în dosarul penal.", a declarat pentru Epoch Times Cristian Mihai Dide.

Reamintim că pe 1 ianuarie 2019 Dide şi Sandy Matei i-au reamintit lui Tudorel Toader că recursul compensatoriu s-a lăsat la propriu cu vărsare de sânge.

Nemulţumiţi că recursul compensatoriu a scos de după gratii criminali, violatori, tâlhari care au recidivat, făcând victime, cei doi au aruncat pe treptele Ministerului Justiţiei o găleată de vopsea roşie, pentru a aminti de sângele vărsat de infractorii ieşiţi mai repede de după gratii.

De asemenea, cei doi au pus pe trepte cutiţe, trimitere la crima comisă de un ucigaş eliberat recent, care a înjunghiat la Mediaş un tânăr.

"Am protestat faţă de recursul compensatoriu prin aruncarea unei găleţi de vopsea roşie pe treptele Ministerului Justiţiei şi aşezarea a 5 cutiţe. Alături de asta au fost şi fotografii cu Tudorel Toader. Sunt nemulţumit de faptul că numărul crimelor comise de cei eliberaţi prin recursul compensatoriu a crescut. Foarte multe asociaţii au atras atenţia că această lege a fost adoptată fără consultare. Administraţia Penitenciarelor a spus de atunci că gradul de recidivă va fi foarte mare. Să ţinem cont şi de faptul că în penitenciarele din România nu există un program de reeducare şi de incluziune socială a celor închişi, aşa că nu ai cum să te aştepţi că după ce eliberezi criminali şi violatori să nu se întâmple acelaşi lucru cu ei", a explicat protestatarul Cristian Mihai Dide pentru Epoch Times.

La faţa locului au venit şi jandarmi care i-au legitimat pe cei doi. Ulterior, cei doi au fost ridicaţi şi duşi la poliţie în vederea întocmirii unui dosar penal pentru distrugere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne