[VIDEO] Cutiţe şi "sânge" la Ministerul Justiţiei. Protest spontan după ce recursul compensatoriu se lasă cu crime

Doi protestatari i-au reamintit lui Tudorel Toader că recursul compensatoriu s-a lăsat la propriu cu vărsare de sânge.
Protest
Protest (Mihai Cristian Dide)

Nemulţumiţi că recursul compensatoriu a scos de după gratii criminali, violatori, tâlhari care au recidivat, făcând victime, doi protestatari din Piaţa Victoriei - Cristian Mihai Dide şi Sandy Matei - au aruncat pe treptele Ministerului Justiţiei o găleată de vopsea roşie, pentru a aminti de sângele vărsat de infractorii ieşiţi mai repede de după gratii.

De asemenea, cei doi au pus pe trepte cutiţe, trimiterea la crima comisă de un ucigaş eliberat recent, care a înjunghiat la Mediaş un tânăr.

"Am protestat faţă de recursul compensatoriu prin aruncarea unei găleţi de vopsea roşie pe treptele Ministerului Justiţiei şi aşezarea a 5 cutiţe. Alături de asta au fost şi fotografii cu Tudorel Toader. Sunt nemulţumit de faptul că numărul crimelor comise de cei eliberaţi prin recursul compensatoriu a crescut. Foarte multe asociaţii au atras atenţia că această lege a fost adoptată fără consultare. Administraţia Penitenciarelor a spus de atunci că gradul de recidivă va fi foarte mare. Să ţinem cont şi de faptul că în penitenciarele din România nu există un program de reeducare şi de incluziune socială a celor închişi, aşa că nu ai cum să te aştepţi ca după ce eliberezi criminali şi violatori să nu se întâmple acelaşi lucru cu ei", a explicat protestul Cristian Mihai Dide pentru Epoch Times.

La faţa locului au venit şi jandarmi care i-au legitimat pe cei doi. Ulterior, cei doi au fost ridicaţi şi duşi la poliţie în vederea întocmirii unui dosar penal pentru distrugere.

Vă invităm să urmăriţi materialul video de la faţa locului.

Reamintim că un tânăr de 25 de ani din Mediaş a murit duminică după ce a fost înjunghiat de un criminal eliberat în baza recursului compensatoriu. Acest act de violenţă nu este un caz izolat, presa vuind despre infracţiunile comise de infractorii eliberaţi mai devreme de după gratii. Unul dintre cele mai mediatizate cazuri a fost cel al fetei lovite la Timişoara, în timp ce aştepta liftul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne