Preda: Formaţiunea "intelectualilor lui ‪Băsescu‬" a sfârşit sub forma unui comitet inchizitorial

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

La numai o zi după ce Cristian Preda a anunţat că vrea să preia conducerea PMP pentru "a salva partidul de la dispariţie", a avut parte de o surpriză - a aflat din presă că a fost exclus din formaţiune. Supărat că nu a beneficiat "nici de dreptul de care se bucură cel mai odios criminal" - acela de a se apăra, a făcut o contestaţie, care, a fost ulterior respinsă pe motiv că este neîntemeiată.

"Neîntemeiată. Aşa a fost considerată, de către membrii comisiei de arbitraj a Partidului Miscarea Populara, contestaţia mea la decizia de excludere. Neîntemeiată. Aşa e văzută în ‪‎PMP‬ invocarea dreptului la apărare. Neîntemeiată. Aşa e înţeleasă de către foştii mei colegi diferenţa de opinie.

Neîntemeiată. Aşa e percepută constatarea că lista condusă de mine la europene a adunat mai multe procente decât a reuşit să strângă Elena Udrea la prezidenţiale. Neîntemeiată. Aşa e descrisă opoziţia la unanimitate. Neîntemeiată. Aşa a fost calificată dorinţa mea de a continua în PMP. Neîntemeiată. Aşa a fost tratată libertatea, inclusiv cea de a spune că un lucru prost e prost", a declarat revoltat Cristian Preda.

Europarlamentarul a subliniat că abandonează orice iluzie privitoare la PMP, pentru că partidul care începuse ca formaţiunea "intelectualilor lui ‪Băsescu‬", a sfârşit sub forma unui "comitet inchizitorial".

"Nu mai am, de altfel, vreo cale de atac la ceea ce consider a fi un abuz, un act profund stupid şi nedrept. Voi acţiona ca independent, dar voi păstra afilierea la ‪PPE‬ în cadrul Parlamentului European", a adăugat Preda.

Anterior, Preda se declara încrezător că membrii comisiei vor refuza să accepte că i s-a refuzat un drept de care se bucură "şi cel mai odios criminal".

"Impresia mea este că decizia asta a fost luată şi pentru că am anunţat că am de gând să candidez la şefia PMP, pentru a reface acest partid, pentru a-l reanima, pentru că în acest moment el este doar compus din Elena Udrea şi o gardă personală, adică au plecat de acolo oameni de mare valoare, de la Baconschi şi Papahagi, la Cristi Petrescu, oameni care aveau un anumit profil public", a afirmat recent Preda, în cadrul unui interviu pentru RFI.