Preda despre excluderea sa: Nu am beneficiat de dreptul de care se bucură cel mai odios criminal

Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în  România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014.  În imagine, Cristian Preda
Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014. În imagine, Cristian Preda (Epoch Times România)

Recent exclus din PMP, Cristian Preda şi-a exprimat speranţa că membrii comisiei de arbitraj şi litigii a PMP care vor analiza luni contestaţia sa vor ţine cont de faptul că nu a beneficiat de un drept de care se bucură şi cel mai odios criminal - dreptul de a se apăra.

"Am aflat chiar acum că mâine se va reuni comisia de arbitraj şi integritate a ‪‎PMP‬ care va analiza contestaţia mea la decizia de a fi exclus. Am încredere că membrii comisiei vor judeca drept un caz foarte simplu. Mi-e greu să cred că membrii comisiei de arbitraj şi litigii vor refuza să accepte că nu am beneficiat de un drept de care se bucură şi cel mai odios criminal", a scris duminică, pe contul său de Facebook, Cristian Preda.

Cu o zi înainte de excluderea sa, Cristian Preda se oferea să preia conducerea PMP pentru a salva partidul de la dispariţie, însă a avut surpriza să afle, din presă, că a fost exclus din formaţiune.

Preda a contestat hotărârea luată de Consiliul Director, la propunerea CEN, întrucât susţine că nu a fost anunţat că instanţele cu pricina se vor reuni, deşi este membru în ambele nu a ştiut că se va discuta sancţionarea sa şi, în consecinţă, nu a putut să uzeze de dreptul la apărare în vreuna dintre şedinţele în care chestiunea a fost abordată.

"Impresia mea este că decizia asta a fost luată şi pentru că am anunţat că am de gând să candidez la şefia PMP, pentru a reface acest partid, pentru a-l reanima, pentru că în acest moment el este doar compus din Elena Udrea şi o gardă personală, adică au plecat de acolo oameni de mare valoare, de la Baconschi şi Papahagi, la Cristi Petrescu, oameni care aveau un anumit profil public", a declarat recent Preda într-un interviu pentru RFI.

În altă ordine de idei, Preda a subliniat că el nu a luat niciodată bani "din poşeta Elenei Udrea": "Falsificarea statutului meu, construirea unor discursuri care mă stigmatizează, sunt un fel de tip rapace, care ia banii din poşeta lui Udrea, zeci de mii de euro pe lună, care nu ştiu de unde vin, de la Partidul Mişcarea Populară sau de la Udrea însăşi, chestia asta este jenantă, suntem într-o poveste, într-o retorică absolut penibilă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne