Cetăţeni care au spus “nu“ resemnării, invitaţi să se înscrie la Gala Premiilor Participării Publice

 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.642675979114360.1073741835.126181614097135&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.642675979114360.1073741835.126181614097135&type=3 (CeRe)

Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) a dat startul înscrierilor la cea de-a VI-a ediţie a Galei Premiilor Participării Publice (G3P), eveniment dedicat celor implicaţi în lupta pentru o schimbare în bine a societăţii.

În cadrul Galei, ajuns în acest an la cea de a şasea ediţie, CeRe premiază cetăţenii, organizaţiile şi autorităţile publice care demonstrează prin exemplul propriu că prin participare publică se pot produce schimbări durabile pentru România – o ţară în care cetăţenii sunt interesaţi de ce se întâmplă în jurul lor, cer socoteală autorităţilor publice pentru decizii care îi privesc direct, iar autorităţile sunt deschise spre o comunicare reală cu cetăţenii.

“Primăria sectorului 3 vrea să construiască pe spaţiul verde, primarul Iaşiului decide să taie teii din oraş, copiii cu autism nu au acces la terapie. Sunt oameni şi organizaţii care nu acceptă şi se luptă să schimbe astfel de lucruri. Pentru ei se întâmplă G3P şi pentru cei pe care ar putea să-I inspire”, a explicat Oana Preda, Director Executiv CeRe, semnificaţia evenimentului.

Înscrierile la Gală se vor încheia pe 30 ianuarie 2015. La această ediţie se vor putea nominaliza cetăţeni, organizaţii sau instituţii publice care au avut rezultate concrete prin intervenţii în decizii publice, în beneficiul comunităţilor pe care le reprezintă.

Oricine doreşte să nominalizeze pe cineva sau să se înscrie la Gală cu o poveste de participare publică este invitat să completeze acest formular http://www.ce-re.ro/upload/Formular_G3P6_2015.pdf . După completarea formularului, acesta va fi trimis pe e-mail la depozite@ce-re.ro, pe fax la 031 10 50 756 sau prin poştă la adresa str. Sublocotenent Zaharia nr.22, sector 1, Bucureşti.

Două exemple de poveşti premiate la Gala din 2014: Lenuţa Zamfirescu a fost premiată pentru că a reuşit să convingă autorităţile locale să dezvolte reţeaua de canalizare şi să asfalteze drumurile şi trotuarele din Bereasca (jud. Prahova) şi Asociaţia Victoria Art pentru că a convins Primăria şi Consiliul Local să susţină „Festivalul de Film Victoria”, prin care au revitalizat viaţa culturală şi spiritul comunitar în oraşul Victoria (jud Braşov).

Potrivit organizatorilor, sunt din ce în ce mai multe exemple de organizaţii şi cetăţeni care au spus “nu“ resemnării. Există instituţii publice care îşi ascultă cetăţenii când iau decizii. Dar trebuie să afle cât mai multă lume de ele! Pentru aceasta, CeRe îi invită pe cei preocupaţi să aducă o schimbare în bine în viaţa comunităţii unde trăiesc, să se înscrie la Gala G3P:

Ediţia din 2015 aduce o serie de noutăţi, arată organizatorii

Astfel, în cadrul celei de a şasea ediţii G3P, cetăţenii pot să-i nominalizeze pe cei care i-au inspirat. Formularul pentru cei care au propuneri în acest sens poate fi accesat la http://www.ce-re.ro/upload/Formular_G3P6_2015.pdf

De asemenea, există o secţiune de concurs pentru jurnalişti! Cetăţenii şi organizaţiile sunt invitaţi să nominalizeze jurnalişti care au promovat poveşti de participare publică.

"Dacă te numeri printre cetăţenii sau organizaţiile care înscriu povestea de participare publică la Gală, poţi nominaliza un jurnalist direct în formularul cu care te înscrii. Dacă vrei să nominalizezi un jurnalist sau eşti jurnalist şi vrei să te înscrii în concurs, te rugăm să completezi formularul dedicat : http://www.ce-re.ro/upload/Formular_presa_G3P6_2015.pdf", scrie CeRe.

O altă noutate este că toţi premianţii Galei vor participa la un curs de storytelling organizat de CeRe, în parteneriat cu jurnaliştii de la Decât o Revistă iar trei dintre câştigătorii Galei, ediţia a VI-a vor participa la o vizită de studiu în Islanda, ţară care a delegat scrierea Constituţiei către un grup de cetăţeni.

Mai multe despre ediţiile precedente ale Galei Premiilor Participării Publice şi despre câştigători găsiţi pe site-ul G3P: http://www.ce-re.ro/g3p/.

Ediţia a VI-a a Galei Premiilor Participării Publice este realizată în parteneriat cu Decât o Revistă şi Citizens Foundation (Islanda).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne