Portugalia - prima ţară care ratifică Tratatul fiscal

Epoch Times România
13.04.2012

Portugalia a devenit vineri, prima ţară care a ratificat Tratatul fiscal, semnat de şefii de stat şi de guvern din UE, pe 2 martie, la Bruxelles.

Pactul prevede un deficit structural de 0,5% din PIB, deficit public de 3% şi datoria publică să nu depăşească 60% din PIB, în caz contrar aplicându-se sancţiuni semi-automate.

Pactul, semnat de toate ţările membre UE, cu excepţia Marii Britanii şi Cehiei, va intra în vigoare după ce va fi ratificat de 12 state.

Irlanda va organiza un referendum în mai sau în iunie. În Danemarca, ţară ce deţine preşedinţia rotativă a UE, o formaţiune eurosceptică a cerut organizarea unui referendum.

În România, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, miercuri, în unanimitate un raport favorabil proiectului de lege privind ratificarea Tratatului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor