Ponta: Barroso a apreciat că am îndeplinit cele 11 puncte;nu cred că trebuie să purtăm războaie cu CE

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
17.09.2012

Premierul Victor Ponta a declarat luni, după întâlnirea cu preşedintele CE, că nu crede că trebuie “să purtăm războaie cu CE”, cu referire la declaraţiile comisarului Reding, precizând în context că Barroso “a apreciat” faptul că guvernul a tratat la modul cel mai serios “faimoasele 11 puncte".

“Nu-mi plac cei care vin să pârască la Bruxelles România, sperând că asta o să-i ajute acasă, dar nici nu cred că trebuie să purtăm războaie cu Comisia Europeană pentru războaiele noastre politice interne”, a declarat premierul Ponta, după întâlnirea cu preşedintele CE, reamintind că “România nu are alt drum decât cel european”.

“Preşedintele Barroso a apreciat faptul că au fost tratate de mine şi de guvern la modul cel mai serios şi au fost îndeplinite. Evident că în continuare noi cei din România trebuie să arătăm că putem să ne gândim la proiecte naţionale comune şi că putem ducem bătălia politică internă în aşa fel încât să nu fie afectate interesele noastre ca ţară în UE”, a explicat Victor Ponta.

El a precizat că în cadrul discuţiilor cu preşedintele CE nu a vorbit "de d-na comisar Reding”. “Am vorbit de faptul că, în mod clar, criza politică din România trebuie să fie interpretată nu doar într-o cheie instituţională, ci mai ales prin cheia voinţei exprimate democratic de către cetăţenii români”, a mai arătat Ponta, reiterând faptul că “8,5 milioane de români care votează nu pot să fie ignoraţi”.

În privinţa fondurilor europene, Ponta a spus că discuţiile s-au axat pe fapul că obiectivul fundamental al Romaniei pentru 2014-2020 este acela de a avea un sistem administrativ care să nu mai repete greşelile din 2010-2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor