Ponta admite că a fost avocatul familiei Cocoş

Premierul român Victor Ponta. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
23.08.2013

Ca urmare a recentelor dovezi apărute în presă care demonstrează că premierul Victor Ponta a prestat servicii juridice pentru fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, joi, Victor Ponta a confirmat public, în cadrul unui interviu televizat, faptul că "în perioada anterioară, în calitate de avocat, a legalizat acte ale firmelor patronate de Dorin Cocoş", precizând însă că a prestat servicii asemănătoare pentru alte "vreo mie de firme".

Presa publică joi o amplă investigaţie din care reieşea indubitabil că în anii 2005-2006, atât VV Ponta personal, cât şi cabinetul dânsului de avocatură, au prestat varii servicii juridice (autentificare de contracte, acte adiţionale etc.) pentru şase companii deţinute de Dorin Cocoş şi membri ai familiei lui. În bază de date a Monitorului Oficial, numele cabinetului avocatului Victor Viorel Ponta figurează de zece ori în legătură cu firme deţinute de grupul Cocoş.

Premierul Ponta a dat joi o declaraţie în acest sens, postului de televiziune B1Tv:

"Nu contest acest lucru, am avut foarte mulţi clienţi ca avocat, a fost o perioadă de patru ani în care am fost avocat, iar Blejnar (fostul şef ANAF - n.r.) i-a luat pe toţi şi nu a descoperit nimic ilegal. Am plătit taxe, impozite...Cu doamna Udrea mă cunosc de când eram procuror şi dânsa era avocat, sunt 15 ani. În cazul respectiv am legalizat nişte acte, lucru pe care l-am mai făcut pentru vreo mie de firme. Cu fostul soţ al doamnei Udrea nu am un conflict nici acum, dimpotrivă".

Presa mai făcea public ieri faptul că legăturile între Ponta şi familia Cocoş/Udrea nu s-ar rezuma la legalizări de contracte şi cesiuni ci merg mai departe, în direcţia unui profit mutual. Astfel, pe site-ul de investigatii riseproject se afirma că Exfin 2000, firma de contabilitate înfiinţată de mama premierului, are acelaşi număr de telefon cu una dintre firmele la care Cocoş deţine 90% din acţiuni/capital, Medcomplex SRL. Firma Medcomplex este trecută şi în declaraţiile de avere completate de Elena Udrea pe vremea când era ministru în cabinetul Boc.

Premierul Ponta nu a făcut declaraţii pe marginea acestui subiect. Nici despre faptul că două dintre firmele familiei Cocoş de care Victor Ponta şi-a legat numele oferindu-le expertiză şi serviciile sale de avocat, au fost implicate în scandaluri majore, fiind acuzate de monopol pe eliberarea certificatelor medicale necesare românilor care plecau la muncă în străinătate prin Oficiul pentru Migraţia Forţei de Muncă (OMFM), certificate care ar fi trebuit în mod normal eliberate de Institutul de Medicină Legală Mina Minovici. Afacerea eliberării de certificate s-a dovedit a fi extrem de bănoasă pentru familia Cocoş/Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor