Ponta a spart geamul maşinii lui Daniel Barbu - Cătălin Predoiu

Şcoala de Vară a Tineretului Democrat Liberal, Eforie Nord 29-31 August 2013. În imagine, Cătălin Predoiu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
04.11.2013

"Vă spun eu cine a spart geamul maşinii [ministrului culturii, Daniel Barbu]. Domnul Ponta l-a spart." a declarat duminică Cătălin Predoiu, într-un interviu televizat la Digi24.

În viziunea prim-vicepreşedintelui PDL, incidentul Barbu îl are pe Ponta ca autor moral. Lipsa dialogului, ignorarea străzii sunt factorii care au provocat tensiunile ce au dus la spargerea lunetei ministrului culturii în faţa la Club A. Predoiu se declară consternat şi de limbajul şi atitudinea de frondă a lui Barbu, halucinante pentru un om de cultură:

"Această lipsă de dialog echivalează cu tensionarea relaţiilor din stradă. Era inevitabil să nu degenereze. Asta nu este o scuză pentru cei care au făcut gestul în sine, dar există în drept o teorie a cauzalităţii. Trebuie să iei din piatră în piatră, din faptă în faptă fiecare acţiune şi să vezi care a fost declanşatorul lanţului de cauze. În mod simbolic, piatra care a spart geamul a fost proiectată de la Guvern. Şi domnul Barbu are partea dânsului de vină, pentru că a susţinut aceeaşi atitudine de frondă faţă de protestatari, a fost pe la televizoare şi i-a jignit – o atitudine halucinantă pentru un om de cultură”, a încheiat democrat-liberalul.

Viitorul candidat la prezidenţiale din partea PDL a abordat şi subiectul Comisiei Parlamentare speciale pentru Roşia Montană, revenind la leit-motivul lipsei de dialog a puterii cu ţara:

„Sunt şi eu foarte curios ce rezultat o să aibă această comisie parlamentară. Abia aştept (...) Este absolut normal să discuţi cu oricine te critică. Poţi să ai surpriza să constaţi, în urma discuţiilor, că lămureşti o parte din umbre, că îi convingi pe o parte din ei să aştepte rezultatele comisiei de anchetă”, a declarat Cătălin Predoiu la digi24.

Pentru a ilustra atitudinea pe care un politician cu funcţia lui Ponta ar trebui să o aibă faţă de protestatari, Cătălin Predoiu a evocat o replică a lui Theodor Stolojan, de pe vremea când acesta era prim-ministru: „În urmă cu vreo 20 de ani, România trecea tot aşa, printr-un moment critic, erau demonstraţii, minerii ameninţau că vin la Bucureşti şi premierul Theodor Stolojoan a spus "Să vină, discut cu ei. Discut până cad jos ori eu ori dânşii, dar discutăm". Să discute domnul Ponta până cade jos. Problema este că el cade prea repede”, a concluzionat prim-vicepreşedintele PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor