Blaga: Refuzul lui Traian Băsescu de a promulga legea bac-ului profesional nu este motiv de suspendare

Vasile Blaga, PDL (Epoch Times România)
Ana Petrescu
10.10.2012

Liderul PDL, Vasile Blaga, a afirmat, miercuri, că refuzul lui Traian Băsescu de a promulga legea bacalaureatului profesional nu poate fi un motiv de suspendare a preşedintelui, pentru că, retrimiterea la Parlament a unui act normativ, atunci când are obiecţii, este un drept constituţional al şefului unui stat, informează Realitatea Tv.

“Nu împărtăşesc acest punct de vedere (punctul de vedere exprimat de Cristian Preda, care a declarat că speră ca refuzul promulgării legii să nu fie considerat de «Ghişe and co» un motiv pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Este un drept constituţional al preşedintelui ca atunci când are observaţii asupra unui act normativ să-l retrimită în Parlament. Până la urmă Parlamentul decide din acest punct de vedere. Dar sunt absolut de acord ca acest bacalaureat profesional este o hârtie în plus. Pe cine ajută? Dacă dumneavoastră aţi vrea să angajaţi un om, v-aţi uita la hârtia respectivă sau la competenţele profesionale pe care le are?”, a declarat Vasile Blaga.

Preşedintele PDL a amintit de o iniţiativă mai veche a Ecaterinei Andronescu, ministrului Educaţiei, potrivit căreia şi cei care nu luau examenul de bacalaureat puteau intra la facultate.

“Din lipsă de studenţi la Politehnica pe care o conducea propunea nici mai mult, nici mai puţin decât să vină şi cei fără bacalaureat şi om vedea noi pe urmă, ca în anii ’50. Şi atunci PCR îi făcea ingineri, judecători, procurori şi pe urmă îi chemau să-şi dea bacalaureatul. Cam asta este situaţia şi îmi este să nu meargă până acolo doamna ministru să pună în practică această idee pe care o avea anul trecut”, a precizat liderul PDL.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut marţi reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul 2013.

De asemenea, preşedintele Partidului Forţa Civică (PFC) Mihai Răzvan Ungureanu a făcut un apel la ministrul Educaţiei, “să dea o dată decizia de retragere a titlului de doctor pe care îl are în continuare domnul absolvent de şcoală superioară, Victor Ponta”.

,,Are toate îndreptăţirile legale necesare. Nu reprezintă, la urma urmei, decât o decizie conformă cu propriile competenţe ministeriale. O rog în calitate de coleg în cadrul aceluiaşi corp academic naţional să facă acest lucru. Şi evident aştept ca, după aceea, domnul Ponta în calitate de cetăţean responsabil să plătească înapoi la buget cele 15 procente spor de doctorat pe care le-a obţinut timp de aproape doi ani de zile”, a notat liderul PFC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor