Polonia va accepta doar 100 de refugiaţi, verificaţi cu atenţie

Polonia va accepta un număr limitat de refugiaţi, "deocamdată o sută de persoane", a anunţat joi şefa guvernului polonez, conservatoarea Beata Szydlo.
Beata Szydlo, premierul Poloniei
Beata Szydlo, premierul Poloniei (Wikipedia)

În anunţul făcut la câteva zile după ce presa internaţională a vuit despre atacurile asupra femeilor din Koln, premierul polonez a menţionat că în acest moment există suficiente dovezi care arată că Uniunea Europeană a greşit prin modul în care a abordat criza refugiaţilor.

Potrivit agenţiei EFE, preluată de Agerpres, fostul executiv de la Varşovia, condus de liberala Ewa Kopacz, a acceptat cotele obligatorii de refugiaţi impuse la Consiliul European JAI din 22 septembrie, deşi anterior promisese că nu o va face. Ulterior, conservatorii partidului Lege şi Justiţie (pis), ajunşi la putere în urma alegerilor legislative din octombrie, au avertizat că iau în calcul să refuze aplicarea respectivelor cote, majoritatea populaţiei poloneze fiind, conform sondajelor, ostilă primirii migranţilor musulmani.

De asemenea, în declaraţia făcută joi, Beata Szydlo a precizat că refugiaţii care vor fi primiţi în Polonia au fost verificaţi cu mare atenţie, astfel încât printre ei să nu se regăsească islamişti radicali sau posibili terorişti. Premierul polonez a subliniat ideea că problema refugiaţilor trebuie rezolvată în afara graniţelor UE, nu în interiorul ei, prin măsuri precum împărţirea acestora între ţările blocului comunitar.

Reamintim că, odată cu schimbarea conducerii politice, Polonia a criticat tranşant politica UE şi în special a Germaniei - principala susţinătoare a primirii de refugiaţi - acuzând Berlinul că priveşte Polonia mai degeaba ca zonă-tampon către Rusia şi furnizor de forţă de muncă ieftină decât ca pe un partener.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe