Politolog din Moldova: Decorarea lui Pirkka Tapiola, ipocrizie a politicienilor moldoveni

Dionis Cenuşă nu crede în sinceritatea preşedintelui pro-rus al R. Moldova atunci când l-a decorat pe Pirkka Tapiola cu distincţie de stat, în contextul numeroaselor critici adresate de Igor Dodon Uniunii Europene.
Dionis Cenusa, analist politic "Expert-Grup"
Dionis Cenusa, analist politic "Expert-Grup" (Facebook.com/dionis.cenusa)

În contextul acordării distincţiei de stat ”Ordinul de Onoare” Şefului Delegaţiei UE de la Chişinău de către preşedintele pro-rus Igor Dodon, politologul Dionis Cenuşă crede că Excelenţa sa Pirkka Tapiola merită indiscutabil un asemenea Ordin, dar pune la îndoială sinceritatea gestului şefului statului.

”Mă întreb cât de sincer este preşedintele Dodon care acordă acest Ordin după ce a făcut nenumărate acuzaţii că UE ar fi susţinut guverne corupte, inclusiv în perioada mandatului lui Pirkka Tapiola”, scrie politologul pe pagina sa de Facebook, precizând că gestul ar intra în categoria ipocriziilor politice atât de răspândite în rândul politicienilor moldoveni.

Menţionăm că miercuri, şeful statului i-a mulţumit diplomatului UE Pirkka Tapiola aflat la sfârşit de mandat, pentru aportul său semnificativ în dezvoltarea relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi i-a acordat distincţia de stat ”Ordinul de Onoare”.