Administraţia CALM: Şor este folosit din umbră să ne atace, având probleme cu justiţia

Congresul Autorităţilor Locale din Moldova afirmă că primarii cu probleme în justiţie sunt folosiţi pentru a le denigra imaginea şi a-i subordona politic. Ilan Şor ameninţă cu Procuratura Generală.
Viorel Furdui, director executiv al Congresului Autorităţilor Locale din R. Moldova
Viorel Furdui, director executiv al Congresului Autorităţilor Locale din R. Moldova (facebook.com)

Directorul executiv al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui anunţă că după ce consiliul orăşenesc Orhei a luat decizia de a înceta calitatea de membru al CALM, în mass media s-ar fi început o campanie repetată de denigrare a organizaţiei şi a reprezentanţilor săi.

Viorel Furdui menţionează că anunţul primarului municipiului Orhei, Ilan Şor, de a părăsi CALM se bazează pe o serie de afirmaţii total deplasate, calomnioase, contrare realităţilor şi chiar logicii elementare. Ceea ce îl conduce spre ideea că decizia i-a fost impusă, ţinând cont de situaţia în care se află edilul de Orhei şi problemele sale cu justiţia.

„Decizia a fost preluată şi tirajată de o anumită grupare de televiziuni/mass media, în mod absolut tendenţios, cu titluri care nu corespund realităţii, cu atac la persoană şi familie, selectiv, manipulator, fără a verifica informaţia, fără a solicita alte opinii, contrar tuturor normelor deontologice ale jurnalismului de prezentare a unor astfel de informaţii şi denaturând esenţial mesajul/subiectul iniţial. Toate acestea doar cu un singur scop: de a denigra şi defăima la comandă, în mod repetat, CALM şi pe Directorul său executiv”, se arată în declaraţia CALM.

Directorul executiv al organizaţiei a adăugat că în pofida afirmaţiilor lui Şor, precum că CALM nu-şi realizează obiectivele, realitatea este că atacurile vin anume datorită faptului că organizaţia se conduce strict după prevederile sale statutare de neafiliere, independenţă şi priorităţii intereselor membrilor săi, indiferent de apartenenţa politică, amintind că la începutul lunii iulie curent, s-a făcut o încercare similară de către aceleaşi televiziuni şi agenţii media afiliate, care au difuzat pe larg un material la comandă şi denigrator, prin care se defăima CALM şi conducerea sa. În context, acesta solicită societăţii civile să ia atitudine pe caz şi să întreprindă acţiuni în vederea stopării tendinţelor de presiune asupra sectorului neguvernamental din R. Moldova în special a celui incomod.

Ilan Şor nu a renunţat la acuzaţii, mai mult decât atât, acesta a venit marţi cu o replică, avertizând administraţia CALM că în cel mai scurt timp, Consiliul Municipal Orhei va face un demers către Procuratura Generală şi alte organe competente pentru a investiga, cum Viorel Furdui, gestionează mijloacele financiare colectate drept cotizaţii din partea primăriilor locale.

Cereteu Nina, primar al oraşului Drochia notează că prin acuzaţiile şi denigrarea aduse lui Viorel Furdui s-ar încerca subordonarea politică a CALM-ului, dar cei, fie ei şi puţini, care mai au curajul să vorbească vor apăra organizaţia care a obţinut foarte multe în interesul administraţiei publice locale. „În calitate de primar la primul mandat, declar cu toată responsabilitatea că am primit de la CALM tot suportul şi asistenţa pentru a mă integra şi a face faţă funcţiei şi sumedeniei de probleme cu care se confruntă APL-ul astăzi, pe când acest primar indignat l-am văzut o singură dată la CALM şi atunci înconjurat de bodyguarzi şi doar pe câteva minute...”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe