Poliţia din Paris pregăteşte buldozere şi tunuri de apă pentru protestul „Convoiul libertăţii”, varianta franceză

Protestele şoferilor de tir din Canada se întind în toată lumea
"Convoi de La Liberte", varianta franceză a Freedom Convoy 2022, protestul şoferilor de tir canadieni care s-a întins în mai multe ţări - 9 februarie 2022 (Gaizka Iroz / AFP / Getty Images)
A.P.
11.02.2022

Poliţia din Paris a mobilizat 7.200 de agenţi şi aduce buldozere şi tunuri cu apă pentru ca străzile din capitala Franţei să nu fie ocupate în cursul acestui weekend, când este anunţat un protest european al mişcării „Convoiul libertăţii”, relatează agenţia DPA.

Protestatarii - nemulţumiţi de restricţiile impuse în pandemie şi de obligativitatea vaccinării - se inspiră din protestele şoferilor de tir din Canada, care au paralizat întreaga activitate în capitala Ottawa şi au blocat mai multe treceri de frontieră între SUA şi Canada, inclusiv celebrul Pod Ambasador, care leagă oraşele Windsor şi Detroit.

Ministerul francez de Interne a interzis accesul unui convoi de şoferi nemulţumiţi, iar organizatorii protestului au fost ameninţaţi cu pedepse cu şase luni de închisoare şi amenzi de 7.500 de euro.

Cu toate acestea, convoiul se coagulează din mai multe oraşe din Franţa şi ar urma să ajungă la Paris vineri noaptea.

Principalul motiv al protestelor este reprezentat de regulile stricte impuse celor care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19.

Protestele din Canada au inspirat mişcări similare în SUA, Franţa şi Australia, iar „Convoiul libertăţii” riscă acum să devină o mişcare internaţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor