Poliţia de Frontieră: George Simion va primi interdicţie de intrare în R. Moldova

George Simion
George Simion (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Poliţia de frontieră a Republicii Moldova anunţă că cetăţenii români participanţi la Marşul Centenarului staţionaţi între punctele de trecere a frontierei de stat nu au primit iniţial permisiunea de intrare în ţară deoarece unele persoane au avut un comportament inadecvat şi provocator adresând injurii şi ameninţări poliţiştilor.

Instituţia menţionează că toţi reprezentanţii grupului au deja permisiunea să intre pe teritoriul Republicii Moldova, mai puţin Simion George, care urmează să primească interdicţie în conformitate cu legea, după ce a demonstrat un comportament agresiv, inadecvat şi a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat.

”Precizăm că deşi au dreptul să traverseze frontiera, reprezentanţii grupului refuză să o facă la moment, încercând să forţeze prin gestul lor autorităţile să anuleze interdicţia aplicată cetăţeanului menţionat. Aşadar, motivul şederii lor între punctele de trecere nu are la bază refuzul Poliţei de Frontieră de a le permite accesul”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră, care mai subliniază că deciziile au fost adoptate în interesul asigurării depline a securităţii cetăţenilor Republicii Moldova.

Ambasada României de la Chişinău a ţinut să sublinieze, în context, că grupul de persoane care s-a prezentat duminică dimineaţa la punctul de frontieră Albiţa nu a perturbat în niciun fel ordinea şi liniştea publică în partea românească a punctului de frontieră şi nici nu a adus atingere regimului juridic al frontierei de stat.

De menţionat că Liga Aleşilor Locali Unionişti care reprezintă peste 160 localităţi din Republica Moldova şi-a exprimat nemulţumirea privind interdicţia de intrare pe teritoriul Republicii Moldova a Marşului Centenar. ”Autorităţile R. Moldova ar trebui să vadă pericolul de la Nistru. De peste Prut avem grădiniţe de copii renovate, autobuze şcolare, proiecte de infrastructură. Cerem autorităţilor de la Chişinău să îşi revizuiască decizia şi autorităţilor din România să intervină pe cale diplomatică pentru deblocarea situaţiei.”