PNL va vota împotriva rectificării bugetului. Banii pentru Catedrala Mântuirii să mai aştepte

Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Consilierii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor vota împotriva rectificării bugetului Capitalei a anunţat, joi, Ciprian Ciucu, purtătorul de cuvânt al consilierilor liberali din CGMB, afirmând că această propunere de rectificare ce prevede, printre altele, şi alocarea a 15 milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului este făcută pe genunchi, relatează Mediafax.

"Doamna Firea nu are o viziune pentru interesele Bucureştiului. M-aş fi aşteptat ca după o campanie electorală în care îţi prezinţi viziunea în două luni să ai timp să vii cu o propunere coerentă pentru dezvoltarea Bucureştiului. Nu se întâmplă acest lucru şi ne aflăm astăzi în faţa unei noi propuneri de modificare bugetară făcută pe genunchi de doamna Firea motiv pentru care noi nu vom vota", a declarat purtătorul de cuvânt al consilierilor liberali din CGMB, Ciprian Ciucu.

Ciucu a mai precizat că alocarea sumei de 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului are la bază o scrisoare a Patriarhului Daniel, nefundamentată şi pe care consilierii PNL nu au văzut-o şi a reamintit că până acum din bugetul Bucureştiului s-au alocat, din 2011 până acum, undeva sub 10 milioane de euro pentru construcţia Catedralei, la aceşti bani adaugându-se şi sumele cotizate de primăriile de sectoare.

Totodată, Ciucu a cerut Patriarhiei să estimeze necesarul de fonduri pentru finalizarea proiectului Catedralei Mântuirii Neamului.

Proiectul de rectificare bugetară urmează să fie votat astăzi, în şedinţa de Consiliu General al Municipiului Bucureşti.