Tânărul pensionar de lux Cornel Ciocoiu demisionează din MAI

Considerat un caz ilustrativ pentru modul în care sistemul îşi răsplăteşte fidelii pe cârca cetăţenilor de rând "mulşi" de taxe şi impozite pentru a plăti pensii şi salarii obscene, Cornel Ciocoiu a demisionat din MAI.
Carmen Dan(MAI),
Carmen Dan(MAI), (Florin Chirila/Epoch Times)

Cornel Ciocoiu, secretarul de stat pensionat la 45 de ani pentru a fi apoi reangajat în MAI, unde cumula pensia cu salariul, a demisionat din funcţie. Premierul Tudose a semnat vineri decizia de eliberare din funcţie a acestuia.

Reamintim că acest caz a stârnit indignare, ba chiar revoltă printre cetăţeni, mai ales că nu a fost unul singular. Alături de Cornel Ciocoiu, Carmen Dan a angajat pe post de consilieri alţi 4 tineri pensionari, ieşiţi rapid în rezervă pentru a prinde pensii speciale, la care s-a adăugat apoi salariul.

Ulterior reacţiilor acide stârnite de această informaţie, precum şi în urma apelului liderului sindicatului Poliţiştilor ''Diamantul'', Emil Păscuţ, care i-a cerut lui Carmen Dan să se dispenseze de pensionarii de lux, oferindu-se s-o consilieze el pro-bono, ministrul de Interne a anunţat că cei 5 consilieri ai săi vor renunţa la salariu şi vor presta gratuit.

Reamintim că un pensionar "special" costă statul (şi deci pe contribuabilul român), circa 1.26 milioane de euro. Dacă socotim că o persoană ieşită la pensie la 45 de ani poate lua circa 35 de ani, lunar, suma "modică" de 3000 de euro (cam cât este pensia lui Ciocoiu), rezultă că statul îi va vira acestuia peste un milion şi un sfert de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne