Ploile şi inundaţiile din India şi Pakistan au ucis peste 200 de persoane

Inundaţiile din nordul Indiei, regiunea Kashmir.
Inundaţiile din nordul Indiei, regiunea Kashmir. (Captură.)
P. P.
06.09.2014

Ploile torenţiale cazute în in nordul Indiei şi Pakistan au afectat teritorii mari din aceste ţări şi s-au soldat cu peste 200 de victime. Acestea sunt considerate cele mai grave inundaţii din ultimele două decenii, în anumite zone apele provoând şi alunecări de teren, relatează sâmbătă Reuters.

Cel puţin 110 de persoane au fost ucise de ploile căzute în regiunea Caşmir administartă de Pakistan şi în Punjab, au declarat oficialii.

În urma ploilor musonice din regiunea Caşmir din nordul Indiei 2500 de sate au fost afectate, dintre care 450 au fost complet scufundate, peste 100 de persoane pierzându-şi viaţa.

Mii de persoane au fost evacuate după ce casele lor au fost inundate. Autorităţile locale sunt depăşite de situaţie şi sunt sprijinite de armată în efortul lor de a salva oamenii.

”Am solicitat armatei să vină în ajutorul administraţiei civile. Bărcile armatei suplimentează eforturile depuse de guvernul civil. Acum că ploaia a mai încetinit, sperăm că nivelul apei va începe să coboare. Odată ce nivelul apei scade, următoare provocare va fi reprezentată de procesul de restabilire a situaţiei persoanelor afectate de ploi”, a declarat Ombar Abdullah, ministrul şef al statului nordic Jammu şi Caşmir.

Echipele de salvare din zona Jammu au întâmpinat dificultăţi încercând să recupereze mai multe cadavre prinse într-un autobuz care a fost luat de ape. Autobuzul transporta aproximativ 50 de persoane care erau invitate la o nuntă. Se crede că mirele şi mireasa sunt printre cei morţi. Rudele şi prietenii victimelor au aşteptat ca nivelul apelor să scadă pentru ca autorităţile să înceapă scoaterea cadavrelor din autobuzul care a fost grav avariat.

Pagubele exacte aduse de ploi şi inundaţii încă nu au fost încă estimate de autorităţi, care continuă operaţiunile de evacuare şi salvare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor