Pleacă sau nu pleacă şeful inspectorilor lui Cioloş?

Valentin Mircea nu va pleca din funcţia de şef al Corpului de control al prim-ministrului, aşa cum se zvonea în presă.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Horoiu Eugen/Epoch Times)

La scurt timp după ce în presă se zvonea luni, pe surse, că Valentin Mircea va pleca din funcţia de şef al Corpului de control al premierului, oficialul a venit cu clarificări pe contul său de Facebook.

"Având în vedere informaţiile apărute în această dimineaţă în mass-media, precizez următoarele: încă de la începutul lunii septembrie am solicitat primului ministru ca, odată cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului în Inspecţia Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, să fiu eliberat din funcţie, pentru a putea să mă ocup de proiectele profesionale şi academice amânate odată cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale în străinătate.

Primul ministru m-a rugat să rămân însă în continuare, până la finalizarea mandatului actualului guvern. Proiectul de OUG privind înfiinţarea Inspecţiei Generale a Guvernului prevede că la conducerea acestei noi structuri să se afle un funcţionar public, în vederea asigurării profesionalismului şi stabilităţii structurii de control a guvernului", a scris Valentin Mircea.

Cu o zi în urmă, şeful inspectorilor lui Cioloş a declanşat un scandal imens după ce a opinat, tot pe reţeaua de socializare, că, în caz de cutremur major, cetăţenii nu se pot baza pe instituţiile statului, astfel că presa a speculat că presupusa sa plecarea din cadrul Executivului ar fi legată de acest incident.

"Şeful Corpului de control şi-a anunţat intenţia de a pleca din Executiv înainte de declaraţiile pe care le-a făcut şi care priveau reacţia autorităţilor în cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din funcţia de şef al Corpului de control. Premierul a avut o discuţie cu Valentin Mircea şi au convenit ca până la finalul acestui mandat şeful Corpului de control să rămână în funcţia pe care o deţine", a explicat, la rândul său, şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, citat de Agerpres.