PLDM: evoluţiile dramatice din Ucraina pot conduce la o catastrofă umanitară

Presedintele PLDM, Vlad Filat.
Presedintele PLDM, Vlad Filat. (VladFilat.facebook.com)
Ana Chitoroagă
04.03.2014

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) consideră că “evoluţiile dramatice din Ucraina pot conduce la o catastrofă umanitară de proporţii, cu consecinţe greu de estimat nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru toate ţările din regiune, inclusiv pentru Republica Moldova”. Poziţia formaţiunii a fost exprimată printr-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, PLDM califică “decizia Federaţiei Ruse din 1 martie 2014 privind introducerea forţelor militare în Ucraina drept un atac la suveranitatea şi independenţa acestui stat şi o violare a principiilor dreptului internaţional”.

“Considerăm imperativă respectarea de către Federaţia Rusă a tuturor convenţiilor care asigură suveranitatea Ucrainei, precum şi încetarea oricăror acţiuni provocatoare menite să submineze pacea şi stabilitatea în regiune”, se specifică în comunicat.

În acest context, PLDM solicită Organizaţiei Naţiunilor Unite, OSCE, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii să aplice cât mai rapid toate instrumentele necesare pentru depăşirea crizei din Ucraina.

Şi Partidul Democrat a emis o declaraţie în acest sens, în care "îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu evenimentele din Ucraina şi agravarea lor în ultimul timp".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor