Platforma DA şi PAS solicită deputaţilor PDM să-şi dea votul pentru adoptarea urgentă a Legii ONG-urilor

Parlamentul R. Moldova
Parlamentul R. Moldova (parlament.md)
Ştefan Sârbu
14.05.2020

Una dintre acţiunile necesare pentru obţinerea de către Republica Moldova a tranşei a doua a asistenţei macrofinanciare din partea Uniunii Europene este adoptarea în lectură finală a proiectului legii cu privire la organizaţiile necomerciale (legea ONG-urilor), informează deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Acesta notează că proiectul legii a fost elaborat şi prezentat Parlamentului de către Guvernul condus de Pavel Filip, fiind votat în prima lectură încă în mai 2018, iar redactarea acestuia corespunde celor mai înalte standarde de la nivelul statelor UE şi este în măsură să conducă la o dezvoltare benefică a societăţii civile din Moldova.

În vederea îmbunătăţirii unor prevederi ale proiectului, PAS a înaintat câteva amendamente care nu afectează conceptul proiectului, iar Litvinenco scrie într-un mesaj pe contul său de Facebook că deputaţii responsabili ar putea să voteze proiectul în lectură finală chiar săptămâna viitoare.

Dacă a mai rămas măcar un gram de viziune proeuropeană în cugetul dumneavoastră, haideţi să votăm cât mai urgent Legea privind organizaţiile necomerciale, s-a adresat vicepreşedintele Platformei DA Alexandr Slusari deputaţilor Partidului Democrat, întrucât premierul Ion Chicu a declarat că proiectul nu poate fi votat în lectura a doua.

„Prim-ministrul este gata să renunţe la 70 mln euro din asistenţa macrofinanciară oferită de UE (inclusiv 28 mln din granturi) şi să pună în pericol alt program de ajutor din partea UE în valoare de 100 mln euro.

Cu Ion Chicu totul e clar. El nu are responsabilitate faţă de ţară şi popor şi este devotat exclusiv lui Dodon. Dar ce e cu voi, deputaţi-democraţi?”, a întrebat retoric Alexandr Slusari menţionând că de-facto PDM acceptă tacit alunecarea Moldovei în zona anti-europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor