Plafonarea preţului la gaze. Acţiune de competenţa ASF şi DIICOT? Cîţu creionează un scenariu

Instituţiile statului ar trebui să se sesizeze căci declaraţiile despre plafonarea preţului la gaze au fost de natură să producă mişcări pe bursă, acţiune ce ar putea fi în folosul cuiva, semnalează liberalul Florin Cîţu, care, totodată, îl avertizează pe ministrul de finanţe asupra lui Darius Vâlcov.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Darius Vâlcov, consilierul condamnat la închisoare al premierului Viorica Dăncilă, ar putea demara proiectul care prevede plafonarea preţului gazelor fără să-l anunţe pe ministrul Finanţelor, susţine senatorul PNL Florin Cîţu, care-l avertizează pe Eugen Teodorovici asupra pericolului.

De asemenea, Cîţu îi sugerează ministrului de Finanţe, pe care-l felicită pentru retragerea de pe site-ul MFin a proiectului vizând plafonarea preţului la gaze, să-l dea afară pe şeful ANAF, Ionuţ Mişa.

„Eugen “Pinocchio” Teodorovici. Trebuie să recunosc că m-ai surprins şi pe mine, Eugen. Este deja a treia sau a patra oară când îmi citeşti opinia şi chiar înţelegi mesajul.

După ce în ultimele două săptămâni ne-ai povestit despre câte în lună şi în stele, culminând cu conflictul tău cu Mişa, te-ai “hotărât”, în sfârşit, să retragi proiectul care plafona preţul gazelor din producţia internă.

Ai înţeles şi tu că este o tâmpenie să încerci să plafonezi preţuri, o măsură comunistă, într-o economie de piaţă. Mai ales după ce România s-a angajat prin Tratatul de Aderare să liberalizeze toate preţurile.

Eugen, doar competiţia, productivitatea, oferta mai mare scad preţul unui produs. Nu statul. Ok, şi criza economică scade preţurile temporar, dar nu cred că tu recunoşti public că vine o criză economică de proporţii. Încă.

Dar nu ajunge doar să mă citeşti şi apoi să acţionezi. Trebuie să fii mai vigilent cu Vâlcov. S-ar putea ca Vâlcov să dea drumul acestui proiect fără să te anunţe şi pe tine.

Aşa că, dragă Eugen, pentru că ai debutat în politică ca PNL-ist, îţi dau un sfat gratuit. Ignoră telefonul şi convorbirea cu Daddy, fă-ţi curaj şi dă-l afară pe Mişa. Nu vei mai fi aşa tensionat" scrie, pe Facebook, Cîţu.

Nu în ultimul rând, Cîţu sugerează că instituţiile statului ar trebui să se sesizeze, căci declaraţiile despre plafonarea preţului la gaze au fost de natură să producă mişcări pe bursă, acţiune ce ar putea fi în folosul cuiva.

"Scenariu pentru ASF şi chiar DIICOT. Un ministru şi un consilier de stat fac declaraţii despre plafonarea preţului unui produs care înseamnă profit mai mic pentru companii listate la bursă. Piaţa nu reacţionează pentru că cei doi nu sunt credibili. Pentru că ei nu sunt convingători, pun pe site-ul ministerului un proiect de lege care să susţină declaraţiile publice. Acum piaţa îi ia în serios, reacţionează şi preţul acţiunilor companiilor respective se prăbuşeşte. După ce a scăzut preţul, ministrul şi consilierului de stat “se răzgândesc” şi scot proiectul de lege de pe site-ul ministerului. Preţul acţiunilor începe din nou să crească.

Poate aceasta să fie o acţiune făcută pentru cineva care trebuia să vândă acţiuni şi apoi să cumpere mult mai multe dar la un preţ mai mic?", scrie Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne