Orban: Dragnea să informeze ce a discutat cu maghiarii despre zăcămintele de la Marea Neagră

(Getty Images)
Ana Ion
03.07.2018

PNL îi solicită liderului PSD, Liviu Dragnea, să informeze cu privire la negocierile pe care le-a avut cu oficialii maghiari referitor la resursele energetice de la Marea Neagră, precum şi eventualele promisiuni făcute acestora.

Reacţia preşedintelui PNL survine pe fondul declaraţiilor recente pe care ministrul maghiar de Externe le-a avut la adresa României.

"Îi solicităm lui Liviu Dragnea să informeze cetăţenii români despre discuţiile pe care le-a avut cu oficialii maghiari şi mai ales să ne spună ce le-a promis oficialilor maghiari, astfel încât ei să-şi permită declaraţii de multe ori jignitoare la adresa României. Nu înţelegem unele dintre declaraţiile oficialilor maghiari cu privire la un fel de drept pe care l-ar avea Ungaria la resursele de gaz de la Marea Neagră, şi mai ales declaraţiile lor jignitoare.

Solicităm Guvernului să prezinte o strategie privind valorificarea în interesul României a acestor zăcăminte. Credem că România, ca stat european, trebuie să fie mai fermă în discuţiile pe care le avem cu Ungaria şi nicidecum permiterea unei atitudini cum că Ungaria ar avea dreptul să distribuie aceste resurse de gaz către alte ţări", a declarat ieri Ludovic Orban în Parlament.

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat miercuri, la Washington, că aprovizionarea cu energie a Europei Centrale este o problemă de securitate şi este necesară menţinerea presiunilor asupra României pentru ca ţara noastră să înceapă extracţia de gaze naturale din Marea Neagră începând din 2022.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor