Peste 42.000 de persoane au trecut pragul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus (video)

Târgul de carte Gaudeamus, lansarea cărţii ”Pas cu pas” scrisă de Klaus Iohannis la editura Curtea Veche.
Târgul de carte Gaudeamus, lansarea cărţii ”Pas cu pas” scrisă de Klaus Iohannis la editura Curtea Veche. (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Material video pe pagina originală Epoch Times

Peste 42.000 de vizitatori au trecut pragul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus în primele trei zile ale evenimentului ce va continua până duminică, inclusiv, în Pavilionul Central Romexpo.

Organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România, Gaudeamus este, de mulţi ani cap de afiş al agendei culturale bucureştene, oferind iubitorilor pe lângă titluri de carte noi, întâlniri cu scriitorii preferaţi, cu personalităţi ale lumii culturale şi concursuri de lectură.

Târgul Gaudeamus, principala componentă a Programului LECTURA cuprinde un număr record de 750 de evenimente cultural-literare şi se va bucura de participarea a 320 de expozanţi, 50 de edituri cu 1.000 de cărţi, 30 de scriitori, poeţi, pictori şi fotografi. Invitatul de onoare al acestei a 21-a ediţii a Gaudeamus a fost Federaţia Rusă, reprezentată prin 17 invitaţi speciali (scriitori, critici literari, artişti, jurnalişti)

Târgului Gaudeamus le oferă vizitatorilor următoarele secţiuni tradiţionale specializate: Carte şi multimedia educaţională, Bursa Educaţia, Salonul de Carte pentru Copii “Ion Creangă”, Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret 2014, Expoziţia “Pagini din istoria radioului”. De asemenea, au fost organizate expoziţii în premieră, precum: Iudaica – Salon de Carte Evreiască Editată în Români şi “Moştenirea noastră brâncovenească”.

Vineri, 21 noiembrie, Bursa de Contacte din incintă a fost gazda celei de a XII-a ediţii a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizat de Radio România. La ediţia din acest an au participat 6 elevi din întreaga ţară, câştigătorii etapelor zonale ale concursului, organizate de Studiourile regionale ale Radio România. Câştigătorii primelor trei locuri au fost: locul I - Monica Litră, elevă a Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova; locul II - Marius-Alexandru Teodorescu elev la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca; locul III – Ştefan Ciocioi, elev al Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanţa.

Premiile, constând în sume de bani destinate achiziţionării de cărţi din târg, au fost oferite de Radio România.

Tot vineri, printre oaspeţii târgului s-a numărat şi Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, prezent în calitate de invitat special la lansarea volumului „Tranziţia. Primii 25 de ani”, semnat de Alina Mungiu-Pippidi şi Vartan Arachelian şi apărut la Editura Polirom. Cu două zile înainte, Iohannis a fost prezent la Gaudeamus în calitate de autor, viitorul preşedinte lansându-şi cartea ”Pas cu pas.”

Accesul publicului în incinta Târgului, deschis zilnic între orele 10:00 şi 20:00, în intervalul menţionat se face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (10 lei) ce vor fi şi suportul tombolei Gaudeamus, în care marele premiu va fi un autoturism Dacia Logan 10 ani, oferit de Automobile Dacia.

Programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 şi 20.00.

Mai multe informaţii despre Târgul Internaţional Gaudeamus pot fi accesate pe site-ul gaudeamus.ro.